Ziņu izlaidums

„Izpalīdzīgo roku” komanda uzspodrina Imantu

 

Šī gada 25. aprīlis pulcēja vienkopus Lielajā talkā visus tos, kam Latvijas zeme ir dārga un mīļa un kuri vēlas to redzēt skaistu un sakoptu arī nākamajās paaudzēs. Arī abu Rīgas draudžu Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas locekļi jeb „Izpalīdzīgo roku” komanda steidza līdzēt Imantā – pie draudzes nama Dumbrāja ielā 24a.

Apbruņojušies ar cimdiem, grābekļiem un lielu entuziasmu, aptuveni 35 talkotāji centīgi triju stundu garumā (no plkst. 10.00 – 13.00) uzkopa teritoriju, kas ieskauj draudzes namu. Jautrība un azarts, kas valdīja, mudināja arī vairākus vietējos Imantas jauniešus apstāties, iesaistīties. Citi iedzīvotāji izvēlējās atbalstītāju lomu, kas arīdzan ir būtiska jebkura darba veikšanā.

Kā ierasts, daudzas jaunās ģimenes bija izvēlējušās sestdienas pusdienlaiku mierpilnām pastaigām. Arī viņu interesi piesaistīja „Izpalīdzīgo roku” komandas aktīvā darbošanās un viņi izrādīja vēlmi uzzināt ko vairāk par misionāriem, kas ieradušies Latvijā ar lielu degsmi paust savu mīlestību pret Dievu.

Kopumā tika pastrādāts ļoti ražīgi, savācot maisiņus, papīrus, pudeles, izsmēķus un rudens aizmirstās lapas. Spēcīgākajiem talkotājiem izaicinājumu radīja divas būvgružu kravas, kas bija atvestas un atstātas laukumā, kur tiek mācīti jaunie autovadītāji. Centīgākie atbalstītāji bija saskaitījuši pat 70 maisus, ko „Izpalīdzīgo roku” komanda bija sakrāvusi atkritumu izvešanai.

Visas dienas garumā Lielās talkas notikumiem varēja sekot līdzi arī televīzijā. Kameras acs un žurnālisti pamanīja „Izpalīdzīgo roku” centienus Imantas apkārtnes uzkopšanā, tos nofilmējot un intervējot Latvijas apgabala prezidentu Gvido Senkānu par talkošanas norisi, par tās dalībniekiem un vairāku kultūru apvienotajiem spēkiem šī labā darba ietvaros.

Pēc labi un vareni padarīta darba talcinieki mielojās ar sarūpēto cienastu – gardum gardām desiņām –, kā arī pavadīja laiku priecīgās sarunās, pausdami gandarījumu par paveikto un kaldinādami ieceres par turpmāko.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.