Ziņu izlaidums

Baznīca nāk klajā ar Lieldienu kampaņu „Seko Kristum!”

Šāda pasaules mēroga Lieldienu kampaņa notiek jau trešo gadu.

Tiek lēsts, ka šogad šis pasaules mēroga Lieldienu projekts, kas vēsta par Jēzu Kristu, uzrunās desmitiem miljonu cilvēku visā pasaulē. Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas kampaņa „Seko Kristum” tika uzsākta svētdien, 13. martā, un tās ietvaros tiks veiktas dažādas aktivitātes sociālajos tīklos un Baznīcas apmeklētāju centros, kā arī publicētas apmaksātas reklāmas dažādās mājaslapās. Kampaņa tiks popularizēta arī ar Baznīcas locekļu un misionāru palīdzību.

Skatieties šo video arī citās valodās.

Lai gan kampaņa tiks uzsākta Lieldienu laikā, Baznīcas vadītāji plāno dalīties vēstījumā par Kristu visu gadu. Mormoņi tic, ka, pateicoties tam, ka Kristus dzīvo, mēs visi varam nožēlot grēkus un iegūt laimi, prieku, mieru un mūžīgo dzīvi, ja vien uzklausīsim Kristus aicinājumu: „Sekojiet Man!” (Lūkas 18:22).

„[Baznīcas vēstījums] ir balstīts uz Hendeļa oratorijas „Mesija” piedziedājumu „Aleluja!”, kas sākotnēji tika paredzēts Lieldienām, kaut arī mēs to bieži atskaņojam tieši Ziemassvētkos,” teic elders Brents H. Nīlsons no Septiņdesmitajiem — Misionāru departamenta izpilddirektors.

Jaunais, divu minūšu video, kurš uzņemts Izraēlā, Losandželosā un Ņujorkā, tiks publicēts mājaslapā SekoKristum.mormon.org un evaņģēlija bibliotēkas (Gospel Library) aplikācijā. Video uzņemšanā ir piedalījušies jaunie pieaugušie no dažādām pasaules vietām.

„Šajā Lieldienu video ir uzņemti mūsdienu jaunieši, un tiem, kuri to noskatīsies, tas tik tiešām patiks. Tas ir lielisks video!” teic elders Nīlsons. „Tie, kuri to noskatīsies, redzēs, ka „Aleluja!” nozīmē, ka mēs mīlam Glābēju un pielūdzam Viņu, un tā ir daļa no šiem svētkiem, ko vēlamies parādīt citiem.”

Baznīca ir izveidojusi arī multfilmu, kas parāda, kā Jēzus Kristus veiktā Izpirkšana un Augšāmcelšanās palīdz samierināties ar tuvinieku nāvi, kā arī atbrīvoties no vainas sajūtas, sāpīgām atmiņām un citiem ikdienas slogiem. Lai lejupielādētu minētos video un kartītes izdalei, interesenti tiek aicināti apmeklēt vieni mormon.org/download.

Kampaņas ietvaros Baznīcas apmeklētāju centros tiks izvietoti arī īpaši displeji angļu valodā. Mehiko tempļa apmeklētāju centrā tiks izvietots displejs spāņu valodā.

Lieldienu mājaslapa un video būs pieejams 29 valodās: albāņu, angļu, armēņu, čehu, dāņu, holandiešu, horvātu, franču, grieķu, indonēziešu, itāļu, japāņu, korejiešu, krievu, ķīniešu, latviešu, norvēģu, poļu, portugāļu, rumāņu, vācu, ungāru, sebuāņu, spāņu, tagalogu, taizemiešu, ukraiņu, ungāru un zviedru.

Elders Nīlsons teic, ka kampaņa „Seko Kristum!” ir veidota tā, lai mormoņiem un citiem kristiešiem būtu pieejami materiāli, ar kuriem dalīties sociālajos medijos, sludinot vēstījumu par Jēzu Kristu.

Šie materiāli tiks publicēti vairākos mormon.org sociālajos tīklos, tai skaitā Facebook, Twitter, Google+, Pinterest un Instagram. 27. martā Argentīnas un Meksikas YouTube lapās tiks publicēti īpaši reklāmas materiāli. Visiem, kuri vēlas dalīties Lieldienu tiešsaistes materiālos, tiek lūgts izmantot heštagu #Aleluja. 

13. martā YouTube tiks publicēta arī īpaša dziesma „Aleluja!”, kas iedziedāta kopā ar Mormoņu Tabernakla kori. Aptuveni 2000 dažāda gadagājuma cilvēku iesūtītie video tiks pievienoti Mormoņu Tabernakla kora iedziedājumam, veidojot iespaidīgu „Aleluja!” piedziedājumu. Šī video publicēšana sakrīt ar kora jaunā ieraksta — Georga Frīdriha Hendeļa oratorijas „Mesija” — iznākšanu.

Baznīcas misionāru departaments jau trīs gadus apmaksā īpašas Ziemassvētku un Lieldienu kampaņas, lai uzrunātu plašāku auditoriju, vēstot par to, ka Jēzus Kristus dzīvo. Baznīcas vadītāji cer, ka jaunā „Seko Kristum!” kampaņa būs tikpat veiksmīga kā iepriekšējās Ziemassvētku un Lieldienu kampaņas, kur tika vēstīts par Jēzus Kristus piedzimšanu un Augšāmcelšanos.

Pagājušā decembra Ziemassvētku kampaņa „Glābējs ir dzimis” uzrunāja miljoniem cilvēku visā pasaulē. Īpašais Ziemassvētku video tika skatīts vairāk nekā 50 miljonus reižu.

Pirmo nedēļu ilgo Lieldienu kampaņu „Pateicoties Viņam” Baznīca uzsāka 2014. gadā. 2014. gada decembrī tika noturēta mēnesi ilga Ziemassvētku kampaņa „Viņš ir dāvana”, kuras video tika skatīts 34 miljonus reižu. 2015. gada Lieldienu kampaņas „Jo Kristus ir dzīvs” video tika skatīts gandrīz 30 miljonus reižu.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.