Vadītāja biogrāfija

Prezidents Dalins H. Oukss

Prezidents Dalins H. Oukss tika atbalstīts un iesvētīts par pirmo padomnieku Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas Augstākajā prezidijā svētdien, 2018. gada 14. janvārī. Par Divpadsmit apustuļu kvoruma locekli viņš tika atbalstīts jau 1984. gada 3. maijā.

Viņš ir dzimis Provo, Jūtas štatā, 1932. gadā. Viņš un viņa nelaiķe sieva Džūna Diksone Ouksa ir vecāki sešiem bērniem. Viņa nomira 1998. gada 21. jūlijā. 2000. gada 25. augustā Soltleikas Templī viņš salaulājās ar Kristenu M. Makmeinu.

 

Elders Oukss ir absolvējis Brigama Janga universitāti (1954. gadā) un Čikāgas Juridisko skolu (1957. gadā). Viņš strādāja par juristu un mācīja jurisprudenci Čikāgā. Viņš bija Brigama Janga universitātes prezidents no 1971. gada līdz 1980. gadam un Jūtas Augstākās tiesas tiesnesis no 1980. gada līdz 1984. gadam, kad viņš atkāpās no amata, lai pieņemtu savu aicinājumu būt par apustuli.

Viņš ir bijis darbinieks un valdes loceklis daudzās biznesa, izglītības un labdarības organizācijās. Viņš ir daudzu grāmatu un rakstu par reliģiskiem vai juridiskiem jautājumiem autors vai līdzautors.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.