Vadītāja biogrāfija

Prezidents Rasels M. Nelsons

Prezidents Rasels M. Nelsons tika atbalstīts par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas 17. prezidentu svētdien, 2018. gada 14. janvārī, tiekot iesvētīts šajā aicinājumā Soltleiksitijas tempļa augšistabā. Līdz brīdim, kad prezidents Nelsons tika aicināts kļūt par Baznīcas vadītāju, viņš kopš 2015. gada 15. jūlija kalpoja par Divpadsmit apustuļu kvoruma prezidentu. Viņš ir kalpojis par šī kvoruma locekli jau kopš 1984. gada 7. aprīļa.

Starptautiski atzītais ķirurgs un medicīnas pētnieks, doktors Nelsons, savu bakalaura un maģistra grādu ieguva Jūtas Universitātē (1945. un 1947. gadā). Viņš ir goda biedrs tādās izglītības biedrībās kā „Phi Beta Kappa” un „Alpha Omega Alpha”. Savu rezidentūru ķirurģijā viņš izgāja Masačūsetsas galvenajā slimnīcā Bostonā un Minesotas Universitātē, kur 1954. gadā saņēma zinātņu doktora grādu. Viņš arī saņēma goda zinātņu doktora grādu Brigama Janga universitātē (1970. gadā), goda medicīnas zinātnes doktora grādu Jūtas štata universitātē 1(989. gadā) un goda doktora grādu Snova koledžā (1994. gadā).

Veicot savu profesionālo darbību, doktors Nelsons ir ieņēmis ķirurģijas izpētes profesora un Torakālās ķirurģijas rezidentūras direktora amatu Jūtas Universitātē un Torakālās ķirurģijas nodaļas vadītāja amatu PDS Soltleiksitijas slimnīcā.

Būdams daudzu publikāciju autors un medicīnas mācību grāmatu līdzautors, elders Nelsons ir uzstājies ar lekcijām un apmeklējis dažādas dzimtās Amerikas un ārvalstu pilsētas. Viņš ir saņēmis daudzus apbalvojumus un atzinības rakstus, tajā skaitā Izcilo absolventu balvu Jūtas Universitātē; Zelta sirds balvu un oficiālu atzinību par starptautisku kalpošanu no Amerikas Sirds asociācijas; kā arī „Golden Plate” apbalvojumu, kuru pasniedz Amerikas Sasniegumu akadēmija. Viņš ir iecelts par goda profesoru trijās Ķīnas Tautas Republikas universitātēs.

Doktors Nelsons ir darbojies kā Vaskulārās ķirurģijas biedrības prezidents, Amerikas Torakālās ķirurģijas valdes vadītājs, Amerikas Sirds asociācijas Kardiovaskulārās ķirurģijas padomes priekšsēdētājs un Jūtas štata Medicīniskās asociācijas prezidents. Viņš ir iekļauts arī pasaules ievērojamāko cilvēku sarakstā (Who’s Who in the World), Amerikas ievērojamāko cilvēku sarakstā (Who’s Who in America) un ievērojamāko reliģisko organizāciju vadītāju sarakstā (Who’s Who in Religion).

Prezidents Nelsons ir pildījis arī daudzus atbildīgus Baznīcas aicinājumus. No 1964. gada līdz 1971. gada jūnijam viņš kalpoja par Bonevilas staba prezidentu un pēcāk tika aicināts par Baznīcas Svētdienas skolas vispārējo prezidentu. Vēlākos gados viņš tika aicināts kalpot par Brigama Janga universitātes reģionālo pārstāvi un Baznīcas reģionālo pārstāvi Jūtas štata Kīrnsas reģionā. Tiekot aicināts par vienu no divpadsmit apustuļiem, viņš pirms savas prezidentūras ilgus gadus kalpoja Divpadsmit apustuļu kvorumā.

Rasels M. Nelsons ir dzimis 1924. gada 9. septembrī, viņš ir Mariona K. Nelsona un Ednas Andersones dēls. Viņiem ar sievu Dancelu Vaitu ir desmit bērni. Diemžēl, 2005. gada februārī Dancela aizgāja mūžībā. Pēc pirmās sievas nāves prezidents Nelsons apprecēja Vendiju L. Vatsoni, kura viņu bieži pavada dažādos Baznīcas norīkojumos.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.