Vadītāja biogrāfija

Elders Ronalds A. Rasbands 

Elders Ronalds A. Rasbands 

Par eldera Ronalda A. Rasbanda aicinājumu Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas Divpadsmit apustuļu kvorumā tika paziņots 2015. gada 3. oktobrī.

Elders Rasbands ir dzimis 1951. gadā Soltleiksitijā, Jūtas štatā. 1973. gadā viņš apprecēja Melāniju Tvičelu. Viņu laulībā ir dzimuši pieci bērni, un viņiem ir 22 mazbērni. Augstāko izglītību elders Rasbands ieguva Jūtas Universitātē. 1995. gadā Jūtas Ielejas Universitāte piešķīra viņam goda doktora grādu Biznesa un komercdarbības jomā.

1976. gadā elders Rasbands sāka strādāt par tirdzniecības pārstāvi Hantsmena konteineru kompānijā, kur izveidoja veiksmīgu karjeru, 1987. gadā tiekot iecelts Hantsmena ķimikāliju korporācijas prezidenta un galvenā izpilddirektora amatā. Līdz 1996. gadam, kad viņš atstāja darbu Hantsmena ķimikāliju korporācijā, lai kalpotu par Ņujorkas misijas prezidentu, elders Rasbands bija kļuvis par vienu no šī uzņēmuma valdes locekļiem.

Elders Rasbands ir kalpojis daudzos Baznīcas aicinājumos, būdams pilnlaika misionārs Austrumštatu misijā (1970-1972), misionārs un gids Tempļa skvērā, kā arī bīskaps un Baznīcas 150.-tās gadadienas svinību pasākuma komitejas loceklis. No 1996. gada līdz 1999. gadam viņš kalpoja par Ņujorkas pilsētas ziemeļdaļas misijas prezidentu. Vēlāk viņš kalpoja par padomnieku Centrāleiropas Reģiona prezidijā, par Jūtas Soltleiksitijas Reģiona prezidentu un Tempļa departamenta izpilddirektoru.

Par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas Augstāko pilnvaroto elders Rasbands kļuva 2000. gada 1. aprīlī, kad tika aicināts par vienu no Septiņdesmitajiem. Būdams Septiņdesmito prezidija loceklis, viņš pārraudzīja Baznīcas darbību Ziemeļamerikas Rietumu un Ziemeļrietumu Reģionā, kā arī trīs Jūtas Reģionos. 2005. gadā elders Rasbands uzsāka kalpošanu Septiņdesmito prezidijā, un 2009. gada 4. aprīlī tika aicināts par Septiņdesmito prezidija vecāko prezidentu. Šo aicinājumu elders Rasbands pildīja līdz brīdim, kad tika aicināts par vienu no Divpadsmit apustuļiem.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.