Ziņu izlaidums

Jaunā dievnama atklāšana izraisa lielu interesi

Iepriekšējā nedēļas nogalē notikusī jaunuzceltā Rīgas dievnama atklāšana Lāčplēša ielā 71 izraisīja negaidīti lielu interesi. Atvērto durvju dienas apmeklēja ap 400 cilvēku, kuri priecājās gan par gaumīgajām un gaišajām telpām, gan par krāšņajiem labdarības koncertiem, kuros spēlēja jauniešu bigbends no ASV.

Piektdien, 22. jūlijā, jaunajā dievnamā tika rīkots oficiāls atklāšanas pasākums lūgtajiem viesiem, kuru vidū bija vietējie baznīcas vadītāji, dievnama arhitekti, projektētāji un celtnieki, kā arī žurnālisti un draugi no citām kristīgām konfesijām. Pēc sarkanās lentītes pārgriešanas baznīcas vadītāji pauda cerību, ka jaunās telpas palīdzēs īstenot tālejošas ieceres, pulcējot cilvēkus, kuri vēlas pilnveidot savu dzīvi, sekojot Kristus mācībām, kā arī palīdzēt līdzcilvēkiem, kalpojot un nesot cerību un gaismu apkārtējiem.

Sestdien, 23. jūlijā, gaišajā dievnama zālē, kas paredzēta kultūras pasākumiem, pulcējās džeza mūzikas cienītāji, kuriem spēlēja Brigama Janga Universitātes bigbends “BYU Synthesis”. Jaunie mūziķi uzstājās ar diviem koncertiem, priecējot sanākušos gan ar augstu profesionalitātes līmeni, gan savu jauneklīgo aizrautību.

BYU bigbendā spēlē 24 mūziķi – Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas locekļi, no kuriem lielākā daļa ir kalpojusi brīvprātīgā pilnlaika misijā, līdzīgi kā to dara misionāri, kuri šobrīd sludina Jēzus Kristus evaņģēliju Latvijā. Pirms viesošanās Latvijā mūziķi bija pauduši vēlmi palīdzēt vākt naudu kādam labdarības mērķim. Tādēļ sadarbībā ar ziedot.lv tika nolemts palīdzēt Līgai Samantai Ziediņai, kurai nepieciešama kāju operācija. Bigbenda vadītājs Rejs Smits koncerta laikā atklāja, ka šis viņam ir īpašs pasākums, jo pēc bērnībā pārciestā poliomielīta arī viņam nācās pārciest vairākas operācijas un iziet rehabilitācijas kursus. Viņš jutās aizkustināts, ka ar savu profesionālo darbību var palīdzēt kādam, kurš cietis no līdzīgas kaites.

Pirms un pēc labdarības koncertiem visiem interesentiem tika dota iespēja apskatīt jaunuzceltās baznīcas telpas baznīcas gidu pavadībā, kā arī iegūt informāciju par mormoņu baznīcas mācībām un turpmākajiem pasākumiem: dievkalpojumiem, bezmaksas angļu valodas nodarbībām, kā arī konsultācijām ģimenes vēstures izpētes jomā.

Svētdien, 24. jūlijā, jaunajās telpās notika pirmie dievkalpojumi latviešu un krievu valodā. Tā kā Pēdējo Dienu Svēto Baznīcā nav profesionālu, algotu garīdznieku, dievkalpojumos uzstājās Baznīcas locekļi, kuri pauda pateicību par jaunajām telpām un aicināja sanākušos izmantot šo Dieva dāvanu, vēl uzcītīgāk sekojot Kristus mācībām un nesavtīgi kalpojot līdzcilvēkiem.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.