Ziņu izlaidums

Mormoņu Tabernakla koris nākamgad koncertēs Eiropā

Pēc 18 gadus ilga pārtraukuma pasaulslavenais Mormoņu Tabernakla koris kopā ar Tempļa skvēra orķestri atkal apciemos Eiropu, lai no 2016. gada 27. jūnija līdz 16. jūlijam koncertētu astoņās Eiropas pilsētās: Berlīnē, Nirnbergā, Vīnē, Cīrihē, Frankfurtē, Briselē, Roterdamā un Parīzē. Informācija par biļešu iegādi tiks izziņota vēlāk.

“Mūsu mērķis ir, lai koris un to pavadošais Tempļa skvēra orķestris kļūtu par spīdošu muzikālās mākslas piemēru visai pasaulei, … kalpojot par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas vēstnešiem,” teic Baznīcas prezidents Tomass S. Monsons, kurš kalpo par Mormoņu Tabernakla kora padomdevēju.

Kopš 1893. gada Mormoņu Tabernakla koris ir bieži devies koncertturnejās, uzstājoties gan daudzviet ASV, tai skaitā sešu ASV prezidentu inaugurācijās, gan ārvalstīs. Eiropu koris pirmo reizi apciemoja 1955. gadā, kopš tā laika viesojoties šeit vēl četras reizes – pēdējo reizi 1998. gadā.

Koris, kurā ir 360 brīvprātīgi dziedātāji, katru nedēļu uzstājas “Music and the Spoken Word” (“Mūzika un paustais vārds”) pārraides ietvaros. Šī ir visilgāk raidītā pārraide visā pasaulē. Mormoņu Tabernakla koris bieži izdod arī audioierakstus. Šobrīd notiek darbs pie Hendeļa “Mesijas” ieraksta, kas tiks izdots 2016. gada martā.

Video angļu valodā: koris un orķestris uzzina par Eiropas koncertturneju.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.