Ziņu izlaidums

Mormoņu baznīca piešķir 1.5 miljonu dolāru humānajai palīdzībai pārceļotājiem no Donbasa apgabala

 

2014. gada 22. oktobrī ANO pārstāvniecības telpās Ukrainā notika Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas reliģiskās pārvaldes un ANO Attīstības programmas pārstāvju tikšanās, kuras laikā tika parakstīta vienošanās par to, ka Baznīca piešķir 1.5 miljonu ASV dolāru humānajai palīdzībai pārceļotājiem no Donbasa apgabala, kā arī tiem, kas vēl arvien uzturas karadarbības vietās.

Vienošanos parakstīja Nils Vokers, ANO sistēmas koordinators Ukrainā, ANO pastāvīgais pārstāvis Ukrainā, un Volodimirs Loboda, Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas reliģiskās pārvaldes prezidents Ukrainā.

Palīdzība tiek sniegta ar mērķi palīdzēt 450 000 cilvēku, kuri dzīvo Doņeckas, Luhanskas, Harkovas, Zaporožjes, Dņepropetrovskas un Odesas reģionā. Tā paredzēta pārtikas un citu nepieciešamo preču iepirkšanai, kā arī to piegādei cietušajiem.

Volodimirs Loboda norādīja, ka, sniedzot humāno palīdzību, Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca gādā par visiem cilvēkiem, neatkarīgi no viņu reliģiskās pārliecības. Visi cilvēki ir Dieva bērni. Mēs sniedzam šo palīdzību, vienkārši sekojot mūsu Glābēja paraugam.

Nils Vokers stāsta: „Ukrainā ir gandrīz pusmiljons pārceļotāju. Daudziem no viņiem trūkst mājokļu, darba un ienākumu, viņi saskaras ar dzeramā ūdens apgādes traucējumiem un viņiem ne vienmēr ir iespēja saņemt medicīnisko palīdzību vai turpināt izglītoties.

20 gadu pastāvēšanas laikā Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca Ukrainā vairākkārt palīdzējusi vietējiem iedzīvotājiem. Līdz šim par humānās palīdzības līdzekļiem ticis iegādāts medicīniskais aprīkojums, paklāji un mēbeles slimnīcām, bērnu namiem un veco ļaužu pansionātiem. Ir tikušas īstenotas arī dažādas palīdzības programmas: redzes korekcija cilvēkiem gados, jaundzimušo reanimācija un invalīdu ratiņu izsniegšana invalīdiem.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.