Ziņu izlaidums

Mormoņu sievietes gatavojas visaptverošai sieviešu sanāksmei

 

Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas sieviešu vadītājas noturēs pirmo visaptverošo sieviešu sanāksmi baznīcas vēsturē.

Vispārējāsanāksme, kurā piedalīsies sievietes, jaunietes un meitenes no astoņu gadu vecuma, notiks šo sestdien, 29. martā, Soltleiksitijas Konferenču centrā.Sanāksme tiks tulkota 55 valodās un translēta visā pasaulē, uzrunājot miljoniem sieviešu, kas pulcējušās vietējos sanāksmju namos vai skatās ar televīzijas,radio vai interneta starpniecību.

„Šī ir vēsturiska sanāksme,” teic māsa Nīla F. Meriota, otrā padomniece Jauno sieviešu vispārējā prezidijā, „man šķiet, ka tā ir pirmā reize baznīcas vēsturē, kad visas astoņus līdz astoņdesmit gadus vecas un vecākas sievietes tiek aicinātas sapulcēties, lai dalītos savā liecībā, iedvesmotos cita no citas ticības un kopīgi uzklausītu vadītāju norādījumus.Baznīcas sievietēm nepieciešams izjust citai citas prieku un smelties no sieviešu sadraudzības un ticības piemēra. Tieši tādēļ mēs esam tik lielā sajūsmā par šo sanāksmi.”

Sanāksmē uzstāsies baznīcas palīgorganizāciju vadītājas, tai skaitā māsa Linda K. Bērtone (Palīdzības biedrības vispārējā prezidente), māsa Bonija L. Oskarsone (Jauno sieviešu vispārējā prezidente) un māsas Rozmarija M. Viksoma(Sākumskolas vispārējā prezidente). Sievietes un meitenes uzrunās arī viens no Augstākā prezidija pārstāvjiem.

Konferencē uzstāsies unikāls sieviešu koris, kurā apvienojušās 360 dažāda gada gājuma koristes, kas tikušas izvēlētas, izvērtējot 12 000 pieteikumu. „Korī dzied mātes un meitas, vecmāmiņas un mazmeitas, tantes un māsas, un tas uzskatāmi parāda dažādās sieviešu lomas ģimenē – visas sievietes vienojas, lai ar dziesmām slavētu Dievu un dalītos savā ticībā,” saka māsa Mariota.

Līdz šim baznīcā tika noturētas atsevišķas sieviešu un jauno sieviešu sanāksmes, kas notika reizi gadā. Šogad baznīcas palīgorganizāciju vadītājas nāca klajā ar piedāvājumu apvienot visas sievietes, rīkojot kopīgas sanāksmes divreiz gadā, un Augstākais prezidijs atbalstīja šo priekšlikumu. „Mēs, deviņas vispārējā līmeņa baznīcas organizāciju vadītājas — Sākumskolas, Jauno sieviešu un Palīdzības biedrības vadītājas — bieži sanākam kopā, lai apspriestos, un kādudien mēs vienkārši sākām runāt par vienotu māsu tikšanos,” stāsta māsa Meriota,  „mēs visas atklāti dalījāmies savās idejās, līdz nonācām pie visiem pieņemamas ieceres.”

Māsa Meriota stāsta, sanāksmes laikā tiks rādīts video par baznīcas sievietēm visā pasaulē: „Tas ir aizkustinoši, jo, skatoties to, ir jūtams, ka mēs cita citu mīlam. Es skatos uz jums, jūsu tautas tērpos, un jūtu, ka mēs tik un tā esam līdzīgas. Varbūt mēs neizskatāmies līdzīgas, taču jūtamies un ticam līdzīgi.”

Sieviešu sanāksme tiks translēta daudzos pēdējo dienu sanāksmju namos visā pasaulē un visi interesenti to varēs skatīties arī tiešsaistē, pieslēdzoties šādiem avotiem: LDS.org, the LDS GeneralConferenceYouTubeChannel, BYUtv, BYUtvInternational, theMormonChannelwebsite, MormonChannelmobileapps, MormonChannelon Roku un Facebook.com/LDS.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.