Vadītāja biogrāfija

Elders Dīters F. Uhtdorfs

Elders Dīters F. Uhtdorfs tika atbalstīts par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas Divpadsmit apustuļu kvoruma locekli 2004. gada 2. oktobrī. 2008. gada 3. februārī viņš tika aicināts par otro padomnieku Baznīcas Augstākajā prezidijā, un kalpoja šajā amatā līdz pat 2018. gada janvārim. Viņš ir kalpojis par Augstāko pilnvaroto jau kopš 1994. gada aprīļa.

Prezidents Uhtdorfs ir dzimis 1940. gada 6. novembrī Ostravas pilsētā, Čehoslovākijā Karla Alberta un Hildegartes Elses Opeltes Uhtdorfu ģimenē. 1947. gadā Cvikavā, Vācijā viņa ģimene kļuva par Baznīcas locekļiem. 1952. gadā viņi pārcēlās uz Frankfurti pie Mainas, kur viņš ieguva izglītību inženierzinātnēs. 1959. gadā viņš iestājās Vācijas gaisa spēkos un sešus gadus dienēja kā lidotājs iznīcinātājs.

1965. gadā Prezidents Uhtdorfs uzsāka strādāt „Lufthansa German Airlines” par pilotu. No 1970. līdz 1996. gadam viņš kā kapteinis lidoja ar B737, Airbus, DC10 un B747. Strādājot par instruktējošo un kontrolējošo kapteini, viņam tika arī uzticēti vairāki pienākumi arī cilvēku vadīšanā. Šie amati bija: nodaļas vadošais pilots B737, Lufthansa pilotu skolas vadītājs Arizonā, visu kabīnes komandu vadītājs un pēdīgi Lidojumu vadības vecākais viceprezidents un Lufthansa vadošais pilots. Viņš bija arī Starptautiskās gaisa transporta asociācijas Lidojumu vadības komitejas valdes loceklis.

Dīters Uhtdorfs un Harieta Raiha aprecējās 1962. gadā. Viņiem ir divi bērni un seši mazbērni. Saņemot apustuļa aicinājumu, Uhtdorfu ģimene pameta savu dzimteni un tagad pastāvīgi dzīvo Amerikas Savienotajās Valstīs.

Dīteram un Harietai Uhtdorfiem patīk pasākumi ārā, viņi mīļo mākslu un vislaimīgākie jūtas tad, kad pavada laiku kopā ar saviem bērniem un mazbērniem.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.