Ziņu izlaidums

Reliģisko vadītāju un Eiropas Savienības līderu tikšanās Briselē

Mormoņu vadītāji apmeklē ES sanāksmi

 

Šonedēļ Briselē notika Eiropas Savienības līderu tikšanās ar 19 augsta līmeņa reliģiskajiem vadītājiem, kuru vidū bija arī elders Hosē A. Teikseira (José A. Teixeira) – Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas Eiropas reģiona prezidents. Forumā ar nosaukumu „Eiropas Savienības nākotne” piedalījās kristiešu, musulmaņu, jūdu, hindu, sikhu, kā arī citu Eiropas reliģiju pārstāvji.

2014. gada 10. jūnija sanāksmi vadīja Eiropas Komisijas prezidents Hosē Manuels Barozo, un tajā prezidēja arī Eiropas Padomes prezidents Hermans VanRompejs un Eiropas Parlamenta viceprezidents Lāslo Suržans. Šogad apritēja desmitā gadadiena kopš pirmās šāda veida sanāksmes, un šī ir pirmā reize, kad uz to tika aicināts mormoņu baznīcas pārstāvis.

Tikšanās laikā elders Teikseira paskaidroja, ka, lai nodrošinātu Eiropai labāku un mierpilnāku nākotni, ticībai, ģimenei un reliģijas brīvībai būtu jāspēlē svarīga loma ES politiku izstrādē. „Eiropas nākotne tiek kalta šobrīd. Tas notiek mūsu ģimenēs, kur mūsu bērni apgūst dzīves mācībstundas par patiesību, cieņu, šķīstību, paškontroli, izglītības vērtību, godīgu darbu, privilēģiju dzīvot un dzīves mērķi,” viņš teica.

„Pastāv spiedīga vajadzība stiprināt saikni starp ES pilsoņiem un šīs savienības demokrātisko procesu,” teica prezidents Barozo. „Man ir pamatīga ticība tam, ka aktīva baznīcu un reliģisko kopienu iesaistīšanās var sniegt izšķirošu devumu šajā jautājumā.”

Sanāksmes dalībnieki atsaucās prezidenta Barozo aicinājumam apsvērt iespējas un izaicinājumus, ar kuriem šobrīd sastopas ES: vajadzību stiprināt saikni starp ES pilsoņiem un šīs savienības demokrātisko procesu; vienlīdz svarīgās miera, brīvības, demokrātijas un likuma varas vērtības, kā arī morālo un politisko atbildīgumu, kas jāīsteno ne tikai institūcijām, bet arī katram eiropietim.

Pašlaik Eiropā ir pusmiljons pēdējo dienu svēto.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.