Tematiskais raksts

Septiņdesmito kvoruma prezidijs

Septiņdesmito prezidiju veido septiņi pirmā vai otrā Septiņdesmito kvoruma locekļi, kurus aicinājis Augstākais Prezidijs, piešķirot pilnvaras prezidēt pār Septiņdesmito kvorumu.

Vairumā gadījumu Baznīcas prezidijā ietilpst trīs cilvēki: prezidents un divi padomnieki. Taču, atsaucoties uz Svētajiem Rakstiem, Septiņdesmito prezidijā nav neviena padomnieka, visi prezidija locekļi ir prezidenti: „Un tas ir saskaņā ar vīziju, kas parāda Septiņdesmito kārtību, ka viņiem ir jābūt septiņiem prezidentiem, lai prezidētu pār tiem, izraudzītiem no Septiņdesmito skaita; un septītajam prezidentam no šiem prezidentiem ir jāprezidē pār sešiem” (M&D 107:93–94).

Šobrīd Septiņdesmito prezidijā kalpo: elders Ronalds A. Rasbands (Ronald A. Rasband), elders Stīvens E. Snovs (Steven E. Snow), elders Valters F. Gonzalezs (Walter F. Gonzalez), elders L. Vitnijs Kleitons (L. Whitney Clayton), elders Džejs E. Džensens (Jay E. Jensen), elders Donalds L. Halstroms (Donald L. Hallstrom) un elders Tads R. Kalisters (Tad R. Callister).

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.