Tematiskais raksts

Vēsturiskās vietas

Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca uzskata, ka ir ļoti svarīgi saglabāt Baznīcas vēsturi un stāstīt par to. Baznīca uztur vairākus desmitus vēsturiskas nozīmes vietu, kas visiem ticīgajiem, neatkarīgi no konfesionālās piederības, māca par vēsturi, ticību un apņēmību sekot Dievam.

„Mūsu vēsturiskās piemiņas vietas palīdz atklāt unikālo stāstu par Pēdējo dienu svētajiem,”saka Baznīcas vēsturnieks un rakstvedis — elders Marlins K. Džensens (Marlin K. Jensen). „Katrā no šīm vietām apkopota precīza vēsturiskā informācija un izveidotas interesantas izstādes, kas palīdz saprast, kas mēs esam un kas mums ir svarīgi.”

Visas Baznīcas vēsturiskās vietas ir publiski apskatāmas, un ieeja ir bez maksas. Dažviet tās ir ļoti plašas un ietver daudzus apskates objektus kā, piemēram, Navū, Ilinoisas štatā, un Palmīra, Ņujorkas štatā. Citviet tās ir nelielas, un tur var aplūkot tikai pieminekli vai nelielu ēku kā, piemēram, Gadfīlda Elma baznīca (Gadfield Elm Chapel) Anglijā un mormoņu bataljona piemiņas vieta Sandjego, Kalifornijas štatā. Daudzās vietās tiek piedāvātas interesantas aktivitātes ģimenēm.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.