2-Baneris-tris-jauni-apustuli.JPG
Ziņu izlaidums

Divpadsmit apustuļu kvorumam pievienojas jauni apustuļi

Sestdien, Baznīcas 185. pusgada vispārējā konferencē, kas notika Soltleiksitijā, Jūtas štatā, tika paziņots par trim jauniem Divpadsmit apustuļu kvoruma locekļiem. Šis kvorums ir viena no augstākajām Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas pārvaldes institūcijām.

Trīs jaunie apustuļi ir elders Ronalds A. Rasbands, elders Gerijs E. Stīvensons un elders Deils G. Renlands. Viņi aizpildīs Divpadsmit apustuļu kvoruma vakances, kas radās kopš iepriekšējās vispārējās konferences pēc L. Toma Perija, Boida K. Pekera un Ričarda G. Skota nāves.

Katrs no viņiem uzrunāja pasaules mēroga auditoriju konferences nedēļas nogalē, kā arī atbildēja uz žurnālistu jautājumiem pēc konferences sestdienas pēcpusdienas sesijas.

Skat. video angļu valodā.

Divpadsmit apustuļu darba turpinātājus aicina Baznīcas prezidents, kurš saņem iedvesmu attiecībā uz to, kuru aicināt šajā amatā. Jaunais Divpadsmit apustuļu kvoruma loceklis var tikt aicināts no Augstāko pilnvaroto vidus, kuri ir vecākie Baznīcas vadītāji, vai arī no vispārējā Baznīcas locekļu vidus visā pasaulē.

Divpadsmit apustuļu kvorums ir otra augstākā Baznīcas pārvaldes institūcija. Papildus savam galvenajam pienākumam — būt par Jēzus Kristus īpašajiem lieciniekiem visā pasaulē —, apustuļiem ir arī administratīvi pienākumi, jo viņi pārrauga pasaules mēroga Baznīcas programmas un tās attīstību.

Par vecākajiem apustuļiem Divpadsmit apustuļu kvorumā tiek uzskatīti nevis gados vecākie, bet tie, kuri visagrāk aicināti šajā amatā. Pašlaik Divpadsmit apustuļu kvoruma locekļi ir:

Prezidents Rasels M. Nelsons,
Elders Dalins H. Oukss,
Elders M. Rasels Balards,
Elders Roberts D. Heilzs,
Elders Džefrijs R. Holands,
Elders Deivids A. Bednārs,
Elders Kventins L. Kuks,
Elders D. Tods Kristofersons,
Elders Nīls L. Andersens,
Elders Ronalds A. Rasbands, 
Elders Gerijs E. Stīvensons, (angļu valodā)
Elders Deils G. Renlands. (angļu valodā)

Skat. jauno apustuļu dzīves stāstus:

Elders Ronalds A. Rasbands: Gatavība kalpošanai mūža garumā;
Elders Gerijs E. Stīvensons: Pastāvīgas kalpošanas pilna dzīve; (angļu valodā)
Elders Deils G. Renlunds: Saprotoša sirds. (angļu valodā)

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.