Vadītāja biogrāfija

Elders Džefrijs R. Holands

Elders Džefrijs R. Holands tika iesvētīts par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas Divpadsmit apustuļu kvoruma locekli 1994. gada 23. jūnijā. Pirms šī aicinājuma saņemšanas Elders Holands kalpoja par Septiņdesmito pirmā kvoruma locekli — aicināts 1989. gada 1. aprīlī.

No 1980. gada līdz 1989. gadam, kad viņš saņēma aicinājumu būt par augstāko pilnvaroto, Džefrijs R. Holands bija Brigama Janga universitātes devītais prezidents Provo, Jūtas štatā. Viņš ir bijušais Baznīcas izglītības pilnvarotais un Reliģijas izglītības koledžas dekāns Brigama Janga universitātē.

Viņš bija studentu līderis un skolas sporta komandas dalībnieks Diksija vidusskolā un Diksija koledžā savā dzimtajā pilsētā Seintdžordžā, Jūtas štatā, viņš saņēma bakalaura grādu un maģistra grādus angļu valodā un reliģijas izglītībā Brigama Janga universitātē. Jēlas universitātē viņš ieguva filozofijas maģistra un doktora grādu Amerikas studijās.

Pirms aicinājuma Baznīcas pilnlaika kalpošanā Elders Holands bija aktīvs profesionālās izglītības jomā. Viņš bija Amerikas Neatkarīgo koledžu un universitāšu prezidentu asociācijas prezidents (AAPICU), Nacionālās koledžu un universitāšu asociācijas padomē (NAICU) un Nacionālās koledžu atlētu asociācijas (NCAA) prezidentu komisijā. Par darbu kristiešu un jūdu savstarpējās sapratnes veicināšanā viņš tika apbalvots ar Brīvības lāpas balvu, kuru pasniedza „Anti-Defamation League of B'Nai B'rith” (Goda aizstāvēšanas līga). Viņš ir darbojies vairākās pilsoniskās un ar uzņēmējdarbību saistītās korporācijās un ir saņēmis Izcilības Ērgļa skautu balvu no Amerikas Zēnu skautu asociācijas. Viņš ir astoņu grāmatu autors, vienu no tām sarakstījis kopā ar savu sievu Patrīciju.

Elders Holands dzimis 1940. gada 3. decembrī Frenka D. un Alises Bentlijas Holandu ģimenē. 1963. gadā viņš apprecēja Patrīciju Teriju. Viņi ir trīs bērnu vecāki.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.