Vadītāja biogrāfija

Elders Nīls L. Andersens


Elders Nīls Lindens Andersens tika nosaukts par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas apustuli 2009. gada 4. aprīlī.


Pirms aicinājuma Divpadsmit apustuļu kvorumā Elders Andersens kalpoja par Septiņdesmito prezidija vecāko locekli. 1993. gada aprīlī, 41 gada vecumā, viņš tika aicināts par Septiņdesmito pirmā kvoruma locekli. Pirms tam viņš vadīja Baznīcas darbu Dienvidbrazīlijā un kā reģiona prezidija loceklis pārraudzīja Baznīcu Rietumeiropā. Viņš ir arī palīdzējis pārraudzīt Baznīcas darbu Meksikā un Centrālamerikā. Papildus tam viņš pārraudzīja Baznīcas audiovizuālo materiālu izdošanu, tai skaitā filmas „The Testaments: Of One Fold and One Shepherd” („Liecības par vienu ganāmpulku un vienu Ganu”) uzņemšanu, un kā Baznīcas audiovizuālās nodaļas izpilddirektors vadīja Konferenču centra pārraižu telpu būvniecību. Bez dzimtās angļu valodas — viņš runā franču, portugāļu un spāņu valodā.

Pirms aicinājuma būt par augstāko pilnvaroto Elders Andersens kalpoja par Francijas Bordo misijas prezidentu un Tampas Floridas staba prezidentu.

Elders Andersens ir dzimis Loganā, Jūtas štatā, un uzaudzis Pokatelo, Aidaho štatā.

Viņš absolvēja Brigama Janga universitāti, kur bija Hinklija stipendiāts, un ieguva uzņēmējdarbības vadības maģistra grādu Hārvarda Universitātē. Pēc izglītības iegūšanas viņš apmetās uz dzīvi Tampā, Floridas štatā, kur darbojās reklāmas, nekustamā īpašuma attīstības un veselības aprūpes jomās.

Elders Andersens un viņa sieva Keitija Viljamsa Andersena ir vecāki četriem bērniem.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.