Ziņu izlaidums

Elders Patriks Kīrons ir ticis aicināts par Divpadsmit apustuļu kvoruma locekli

Elders Patriks Kīrons ir Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas Divpadsmit apustuļu kvoruma jaunākais loceklis. Viņš tika aicināts 2023. gada 7. decembra ceturtdienā, un tajā pašā dienā prezidents Rasels M. Nelsons un citi Augstākā prezidija un Divpadsmit apustuļu kvoruma locekļi ordinēja viņu šajā amatā.


 

Elder-Kearon
Elder-Kearon
Elders Patriks Kīrons.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Aicinājums svētajā apustuļa amatā ir viens no Tā Kunga Jēzus Kristus dievišķuma apliecinājumiem visai pasaulei,” teica prezidents Rasels M. Nelsons 1984. gadā, tiekot aicināts kalpot šajā amatā.

Papildus savam galvenajam pienākumam — būt par īpašajiem Kristus vārda lieciniekiem visā pasaulē —, šie apustuļi pilda arī nozīmīgus administratīvos pienākumus, pārraugot pasaules mēroga Baznīcas darbību un izaugsmi. Divpadsmit apustuļu kvorums ir otrā augstākā prezidējošā institūcija Baznīcas pārvaldībā. Viņi kalpo Augstākā prezidija vadībā, kurā ietilpst Baznīcas prezidents un divi padomnieki.

Elders Kīrons, kurš kopš 2020. gada augusta ir kalpojis par Septiņdesmito prezidija vecāko prezidentu, aizpilda vakanci, kas atbrīvojās 2023. gada 12. novembra svētdienā, kad mūžībā aizgāja prezidents M. Rasels Balards. Būdams Lielbritānijas un Īrijas pilsonis, viņš jau kopš 2010. gada 3. aprīļa ir kalpojis par Augstāko pilnvaroto – Septiņdesmito.

„Šis svētais aicinājums iedveš manī dziļu bijību un pazemību,” teic elders Kīrons. „Man vajadzēs no visas sirds paļauties uz Glābēju, cenšoties kļūt tādam, kā tas Viņam ir nepieciešams, un daloties savā liecībā par Viņa mīlestību un gaismu. Jēzus Kristus bagātīgā žēlastība ir ienesusi manā dzīvē neizmērojamu prieku, kā arī kalpojusi par dziedinošu balzamu pārbaudījumu brīžos. Es Viņu mīlu. Es centīšos kalpot Viņam, cik labi vien spēšu.”

Elders Kīrons, kuram šobrīd ir 62 gadi, uzauga Apvienotajā Karalistē un Tuvajos Austrumos, kur viņa tēvs strādāja aizsardzības nozarē. 10 gadu vecumā viņš apmeklēja internātskolu Anglijā, kamēr viņa vecāki dzīvoja Saūda Arābijā. Atšķirtība no vecākiem bija pamatīgs pārbaudījums, kas vedināja pie būtiskām atziņām un palīdzēja izkopt iejūtīgumu, kas ir kļuvis par viņa kalpošanas raksturiezīmi.

„Protams, ka mēs visi daudzējādā ziņā atrodamies tālu no mājām,” elders Kīrons reiz mācīja Brigama Janga universitātes studentiem, „šeit skaidri parādās līdzība ar mūsu mūžīgajām mājām. … Mūsu Mūžīgais Tēvs nav ļāvis nevienam no mums pamest savas mājas un atstāt Viņa klātbūtni bez iespējas piekļūt Viņa mīlestībai un Viņa norādījumiem — katru mūsu dzīves dienu.”

Būdams pieaugušais, elders Kīrons ir dzīvojis Apvienotajā Karalistē, Saūda Arābijā un ASV un strādājis dažādās nozarēs, tostarp vadījis pats savu konsultāciju uzņēmumu komunikāciju nozarē.

Elders Kīrons pirmo reizi uzzināja par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, dzīvojot Kalifornijā pie kādas pēdējo dienu svēto ģimenes. Viņš stāsta, ka viņiem bija „dzīvespriecīgs dzīvesveids, kas balstījās uz kalpošanu”. Pēc dažiem gadiem viņš uz kādas ielas Londonā sastapa misionārus, un 1987. gada Ziemassvētku vakarā galu galā tika kristīts.

Divus gadus pēc savām kristībām elders Kīrons iepazinās ar Dženiferu Hulmi, kura studēja Brigama Janga universitātē Provo. Viņa uzturējās Londonā sešu mēnešu ilgo ārvalstu studiju ietvaros. 1991. gadā viņi tika salaulāti Oklendas Kalifornijas templī un turpmākos 19 gadus dzīvoja Anglijā. Kad elders Kīrons tika aicināts par Augstāko pilnvaroto – Septiņdesmito, viņi pārcēlās uz dzīvi Jūtas štatā. Viņiem ir četri bērni: Šons (kurš nomira zīdaiņa vecumā), Elizabete, Suzanna un Emma.

Pirms aicinājuma Augstākā pilnvarotā amatā elders Kīrons pildīja dažādus Baznīcas norīkojumus, kalpojot par reģiona Septiņdesmito, staba prezidentu un draudzes prezidentu.

Elders Kīrons tiks atbalstīts apustuļa aicinājumā 2024. gada aprīļa vispārējās konferences ietvaros.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.