Ziņu izlaidums

Esiet garīgi domājoši — runātāji mudina pasaules mēroga pēdējo dienu svēto konferencē

Būšana garīgi domājošiem un Jēzus Kristus likšana pirmajā vietā, veicot savas izvēles, bruģē ceļu priekpilnai dzīvei, teica prezidents Rasels M. Nelsons iepriekš ierakstītos video ziņojumos, kas tika rādīti divu dienu konferences pēdējās sesijas laikā. Šī konference tika noturēta 2023. gada 30. septembrī un 1. oktobrī Soltleiksitijā, Jūtas štatā, ASV, tiekot pārraidīta pasaules mēroga auditorijai.

„Domājot celestiāli, jūs varēsiet paraudzīties uz pārbaudījumiem un pretestību jaunā gaismā,” piebilda Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas prezidents, kurš nesen nosvinēja savu 99. dzimšanas dienu. Domāšana celestiāli mainīs cilvēka sirdi un pamudinās lūgt vēl sirsnīgāk, viņš teica. Savas muskuļu traumas dēļ viņš sekoja pasākumu norisei ar tehnoloģiju starpniecību, neapmeklējot tos klātienē.

Vispārējā konference ir Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas pasaules mēroga sanāksme. Divreiz gadā, aprīļa pirmās nedēļas un oktobra pirmās nedēļas nogalē, Baznīcas vadītāji no visas pasaules uzstājas ar vēstījumiem jeb sprediķiem, pievēršoties Jēzum Kristum un Viņa evaņģēlijam. Cilvēki no visas pasaules, lai arī kāda būtu viņu ticība, pārliecība vai izcelsme, ir aicināti skatīties, klausīties šo konferenci un piedalīties tās norisē.

Konferencē citu starpā uzstājās elders Dīters F. Uhtdorfs, kura dzimtene ir Vācija, elders Alans T. Filipss no Apvienotās Karalistes un elders Kristofs Dž. Žiro-Karjē, kurš ir dzimis Francijā. Citi runātāji bija no Argentīnas, Brazīlijas, Gvatemalas, Korejas, Jaunzēlandes un Amerikas Savienotajām Valstīm.

Savā uzrunā elders Uhtdorfs no Divpadsmit apustuļu kvoruma atsaucās uz līdzību par pazudušo dēlu. Šajā Bībeles stāstā, ko sākotnēji pastāstīja Jēzus Kristus, dumpīgais dēls pamet mājas un izšķērdē savu mantojumu. Viņam atgriežoties, viņa tēvs tam piedod un laipni uzņem atpakaļ. Elders Uhtdorfs uzrunāja tos, kuri ir zaudējuši savu ticībā balstīto skatījumu, apsolot, ka, līdzko viņi nolems atgriezties un mērot Jēzus Kristus ceļu, viņu dzīvē ienāks Viņa spēks, kas tos pārveidos.

„Tam, kā mēs cits pret citu izturamies, tik tiešām ir nozīme,” teica elders Filipss. Viņš mudināja klausītājus palīdzēt tiem, kuriem ir grūtības viņu pašu ģimenē, draudzē vai vietējā apkaimē. Gādāšanā par grūtībās nonākušajiem var ietilpt arī centieni atvieglot to cilvēku ciešanas, kuri dzīvo galējā nabadzībā, kā arī vajāšanu, konfliktu un vardarbības dēļ ir bijuši spiesti pamest savas mājas.

Savā pirmajā uzrunā vispārējās konferences ietvaros elders Žiro-Karjē paskaidroja, ka cilvēki var būt audzināti dažādās kultūrās, viņiem var būt dažādi sociālekonomiskie apstākļi, viņu laicīgais mantojums, tostarp viņu tautība, ādas krāsa, ēdiena izvēle un politiskā nostāja var ievērojami atšķirties. Taču mēs visi, bez izņēmuma, esam Dieva bērni, viņš teica.

Elders Aleksandrs Dušku konferences laikā tika atbalstīts par Augstāko pilnvaroto — Septiņdesmito. Vispārējās konferences vadītāju sesijā tika atbalstīti divi jauni reģiona Septiņdesmitie un divi no šī amata tika atbrīvoti.

Konferences noslēgumā prezidents Nelsons paziņoja, ka Baznīca kopumā gatavojas uzcelt 20 jaunus tempļus Āfrikā, Āzijā, Latīņamerikā, Amerikas Savienotajās Valstīs un Okeānijā. Pēdējo dienu svētie uzskata templi par Dieva namu — mierpilnu svētvietu, kas ir nošķirta no pasaulīgajiem rūpestiem. Tempļi atšķiras no tūkstošiem parasto dievnamu jeb sanāksmju namu visa pasaulē, kas tiek izmantoti svētdienu dievkalpojumiem.

Konferencē muzicēja dažādi kori, ieskaitot Tempļa skvēra Tabernakla kori Meka Vilberga un Raiena Mērfija vadībā, kā arī ērģelnieka Endrjū Ansvorta un Ričarda Eliota pavadībā.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.