Tematiskais raksts

FamilySearch mājaslapa

FamilySearch.org ir viens no populārākajiem ģenealoģijas resursiem pasaulē. Šo bezmaksas, publiski pieejamo mājaslapu sponsorē Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca. Kopš darbības uzsākšanas 1999. gada maijā, FamilySearch.org mājaslapu apmeklējuši vairāk nekā 150 miljonu cilvēku, kas vēlas izzināt savas ģimenes vēsturi.

Pieraksti Internetā
FamilySearch.org apmeklētāji var meklēt informāciju, pārskatot vairāk nekā miljards digitālo attēlu un indeksēto pierakstu no visas pasaules. Šie pieraksti ietver valsts institūciju un baznīcu veiktos dzimšanas, laulību un miršanas reģistrus, tautas skaitīšanas datus, darba grāmtiņas, zemes grāmatas, iesaucamo sarakstus utt. Ik nedēļu tiek publicēti miljoniem jaunu pierakstu.

Lai atvieglotu informācijas meklēšanu, daudzi no FamilySearch mājaslapā apkopotajiem pierakstiem ir indeksēti. Šo indeksēšanu veic brīvprātīgie. Šobrīd visā pasaulē darbojas vairāk nekā 125 000 aktīvu indeksētāju, kas kopumā ievada aptuveni miljons vārdu dienā. Ikviens ir laipni aicināts palīdzēt šajā darbā neatkarīgi no vecuma, reliģiskās piederības vai tehniskajām iemaņām. Nepieciešams vienīgi dators un interneta pieslēgums. Bezmaksas tiešsaistes pieteikums ir pieejams septiņās valodās.

Palīdzība izpētē
FamilySearch.org piedāvā vairākus resursus, kas palīdz uzzināt, kā pētīt savu ģimenes vēsturi. Piemēram, FamilySearch Wiki ir interaktīva tiešsaistes ģimenes vēstures izpētes enciklopēdija. Šī lapa satur FamilySearch ekspertu padomus un kalpo par forumu, kur ikviens var dalīties tajā, ko uzzinājis par ģimenes vēstures izpēti. Šīs lapas apmeklētāji var meklēt informāciju pēc ģeogrāfiskā principa vai noteiktas tēmas, rodot padomus un noderīgu informāciju par sava personīgā ģimenes koka veidošanu.

FamilySearch forumos ikviens var uzdot jautājumus par ģimenes vēstures izpēti, un FamilySearch darbinieki vai kāds no ģenealoģijas apvienības sniegs atbildes.

FamilySearch mājaslapa piedāvā bezmaksas tiešsaistes nodarbības, kuras ikviens var ērti noskatīties savās mājās.

Lai gan nodarbību ilgums un saturs atkarīgs no apskatāmās tēmas, tajās parasti iekļauts nodarbības vadītāja sagatavots video, PowerPoint prezentācijas un izdales materiāli. Daudzas no šīm nodarbībām māca eksperti no ievērojamās Ģimenes vēstures bibliotēkas Soltleiksitijā, taču FamilySearch sadarbojas arī ar individuāliem ģenealogiem un ģenealoģijas iestādēm, kā, piemēram, Midvestas Ģenealoģijas centru Independencē, Misūri štatā.

Daži fakti
Šeit apkopoti daži fakti par FamilySearch.org:

  • Datubāzēs meklējamo vārdu skaits: vairāk nekā 1 miljards
  • Apskatīto ierakstu skaits dienā: vairāk nekā 10 miljoni
  • Apmeklētāju skaits mēnesī: vairāk nekā 3 miljoni
  • Apmeklēto lapu skaits dienā: vairāk nekā 1 miljons
  • Reģistrēto lietotāju skaits: vairāk nekā 1 miljons
  • Apskatīto ierakstu skaits kopš darbības uzsākšanas: vairāk nekā 15 miljardi
  • Apmeklētāju skaits kopš darbības uzsākšanas: vairāk nekā 150 miljoni

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.