Tematiskais raksts

Granītkalna pierakstu velve

Pasaulē lielākā ģenealoģisko pierakstu kolekcija tiek uzglabāta drošā velvē, kas atrodas kalnos netālu no Soltleiksitijas, Jūtas štatā. Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca izbūvēja šo granītkalna pierakstu velvi 1965. gadā, lai saglabātu un pasargātu Baznīcai svarīgus pierakstus, ieskaitot plašo ģimenes vēstures mikrofilmu kolekciju.

Drošības nolūkos granītkalna pierakstu velve sabiedrībai ir slēgta, taču šeit jūs varat noskatīties video ekskursiju, kur parādīta velves iekšiene.

Velvē tiek glabāti vairāk nekā 3,5 miljardi attēlu, kas saglabāti uz mikrofilmām, mikrofišām un digitālajiem medijiem. Pašlaik Baznīca turpina mikrofilmu digitalizēšanas procesu, kura rezultātā iegūtie digitālie pieraksti tiek publicēti FamilySearch.org mājaslapā. Lai uzzinātu par šī procesa norisi, aicinām noskatīties šo video.

Granītkalna velvē glabāto pierakstu fotogrāfijas tiek iegūtas sadarbībā ar arhīviem, bibliotēkām un baznīcām vairāk nekā 100 valstīs. Iestādēm, kuru pieraksti nofotografēti, tiek izsniegtas bezmaksas uzņemto attēlu kopijas. Dažkārt, ja oriģinālie dokumenti pazaudēti vai tos iznīcinājusi dabas katastrofa vai ugunsgrēks, lai aizvietotu iztrūkstošos materiālus, tiek izsniegtas papildus kopijas. Šeit jūs varat noskatīties stāstu par to, kā Baznīca varēja aizvietot vērtīgus ģenealoģiskos pierakstus, kad postošs ciklons skāra Klusā okeāna salu valsti Niue.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.