Ziņu izlaidums

Jaunieceltā mormoņu Palīdzības biedrības prezidente uzstājas ANO paneļdiskusijā

Starp ticību paneļdiskusijā tiek runāts par humānās palīdzības sniegšanu

Pagājušo ceturtdien Māsa Džīna B. Bingema, Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas jaunieceltā Palīdzības biedrības prezidente, uzstājās ANO rīkotajā paneļdiskusijā „Pievēršanās ticībai”, kas tika noturēta Ņujorkā. Viņa runāja par Baznīcas centieniem humānās palīdzības jomā. Gadskārtējo preses konferenci sponsorēja ANO Informācijas publiskošanas departaments.

 

„Es jūtos pagodināta  par iespēju šodien būt šeit, lai runātu par reliģisko organizāciju lomu ciešanu mazināšanā un ļaužu stiprināšanā visā pasaulē, īpaši pievēršoties tiem, kuri ir visneaizsargātākie,” teica māsa Bingema, kura vada vairāk nekā septiņus miljonus mormoņu sieviešu. Pēdējo dienu svēto Palīdzības biedrība, kas tika dibināta pirms 175 gadiem, tiek uzskatīta par vienu no senākajām un lielākajām sieviešu organizācijām pasaulē.

Māsa Bingema kopā ar savu padomnieci un LDS Charities (PDS Labdarības fonda) direktori, kura arī piedalījās šajā sapulcē, māsu ŠāronuEubanku, nesen atgriezās no ANO Bērnu fonda (UNICEF) rīkotā izbraukuma uz Ugandu. Martā abas Baznīcas organizāciju vadītājas devās uz BidiBidi bēgļu pārvietošanas centru, kas ir viens no lielākajiem bēgļu centriem visā pasaulē. Bēgļi ierodas uz šo centru no Dienvidsudānas un to ieskaujošām Āfrikas valstīm, kur plosās pilsoņu nemieri un valda sausuma izraisīts bads.

Māsa Bingema īsi pieminēja mormoņu pionieru pārceļošanu 1840.-tajos, kad tiem nācās bēgt no vajāšanām, kā arī Baznīcas humāno centienu oficiālo aizsākšanu 1985. gadā, atsaucoties bada cietēju vajadzībām Austrumāfrikā. Kopš 1985. gada LDS Charities ir ziedojusi gandrīz divus miljardus dolāru, sniedzot palīdzību 189 valstīm. Šī Baznīcas humānā organizācija ir palīdzējusi deviņām federāli pilnvarotām bēgļu pārvietošanas aģentūrām ASV, no kurām sešas ir organizējuši ticīgie.

Māsa Bingema teic: „Kaut arī mūsu ticība un pārliecība var atšķirties, mēs kopā ar citiem ticīgajiem esam vienojušies augstāka mērķa sasniegšanai, kas stāv pāri mūsu personīgajām interesēm un motivē ziedot savus resursus, laiku un enerģiju līdzcilvēku labā.”

Paneļdiskusiju par bēgļu integrēšanas jautājumiem vadīja KerilaSterna, UNICEF USA prezidente un galvenā izpilddirektore. Līdz ar māsu Bingemu paneļdiskusijā piedalījās Anvars Kāns – Islāmticīgo humānās palīdzības organizācijas galvenais izpilddirektors ASV; Barbara Deja – ASV valsts departamenta Bēgļu un migrācijas lietu Iekšzemes pārcelšanas nodaļas vadītāja; god. priesteris E. Marks Stīvensons –Episkopālā kalpošanas dienesta direktors migrācijas lietās; un Abduls Sabūrs – bēglis, kuram šis kalpošanas dienests ir palīdzējis.

„Laikam jau māsa Bingema ir visaugstākā mūsu Baznīcas amatpersona, kas jebkad piedalījusies ANO sanāksmē,” atzina māsa Eubanka, „es jutos saviļņota, dzirdot, kā viņa runā ar paneļdiskusijas dalībniekiem, kuri stiprina cits citu šajā darbā. Es sēdēju auditorijā un sajūsmināti domāju: „Tā ir mūsu Palīdzības biedrība!””

Trešdien Palīdzības biedrības vadītājas piedalījās sieviešu kārtas amatpersonām rīkotās pusdienās un devās otrpus Hudzonas upei, lai uzstātos pēdējo dienu svēto sanāksmē Ņūarkā, Ņūdžersijas štatā, kuru apmeklēja arī lūgti viesi. „Ticīgo grupas spēj radīt nepieciešamo infrastruktūru ātrāk nekā valdības organizācijas,” secināja māsa Eubanka.

Baznīca ir sadarbojusies ar UNICEF un atbalstījusi to vairāk nekā 20 gadu garumā. Tā ir kļuvusi par UNICEF partneri, nodrošinot trūcīgus bērnus ar imunizāciju un izglītību, kā arī atsaucoties citām vajadzībām daudzviet pasaulē. 

Lai noklausītos minēto paneļdiskusiju, skat. webtv.un.org.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.