Tematiskais raksts

Misionāru mācību centri

Katru nedēļu turpat vai piecsimt 18–25 gadus veci jaunieši un jaunietes no Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas atstāj savu ģimeni un draugus, atliek skološanos un karjeru, lai dotos uz vienu no 15 misionāru mācību centriem (dažkārt dēvētiem par MTC) visā pasaulē.



Pirms došanās uz mācību centru misionāri saņem norīkojuma vēstuli no Baznīcas prezidenta Soltleiksitijā, kurā pavēstīts, kur viņiem jākalpo turpmākos divus gadus (jaunajiem vīriešiem) vai pusotru gadu (jaunajām sievietēm).

Aptuveni 80% misionāru tiek apmācīti Baznīcas lielākajā mācību centrā Provo, Jūtas štatā. Šis centrs kļūst par mājvietu vienlaicīgi apmēram 2700 misionāriem, un gada laikā šeit tiek apmācīti kopumā 24000 misionāru.

Mācību centros misionāri iziet reliģisku apmācību, apgūst nepieciešamo valodu un mācīšanas prasmes. Pirms misionāri dodas uz savu norīkojuma vietu kādā no 120 valstīm, viņiem tiek mācīts izprast un izturēties ar cieņu pret noteiktā reģiona vai attiecīgās valsts kultūru. Mācības ilgst no trīs nedēļām līdz trim mēnešiem, atkarībā no valodas apguves nepieciešamības.

Skat. arī Misionāru programma

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.