Ziņu izlaidums

Nacionālās Bībeles nedēļai veltīts slavēšanas koncerts Mormoņu Tabernaklā

Sanākušos vienoja garīgā mūzika un lasījumi no Svētajiem Rakstiem

 

2013. gada 23. novembrī vēsturiskajā mormoņu Tabernaklā, Soltleiksitijas Tempļa skvērā pulcējās simtiem dažādu ticību pārstāvju, kuri vēlējās godināt Bībeli. „Dieva Vārda slavēšanas koncerts” bija centrālais pasākums, kas vainagoja 72. gadskārtējo ASV Nacionālās Bībeles nedēļu, ko organizē ASV Nacionālā Bībeles asociācija, kuras galvenā mītne atrodas Ņujorkā.

Skat. video angļu valodā: „ConcertofPraiseforGod's Word”. Lejupielādēt šeit.

Bible Week Scriptures

„Es mudinu jūs lasīt Bībeli katru dienu,” aicināja Nacionālās Bībeles asociācijas prezidents Ričards Glikšteins (Richard Glickstein), uzrunājot entuziasma pilnos pasākuma apmeklētājus, kuri bija nākuši klausīties garīgos kordziedājumus un Svēto Rakstu lasījumus aktrises Romas Dovnijas (Roma Downey) un viņas vīra, producenta Marka Burneta (Mark Burnett), izpildījumā.

Šis talantīgais pāris pavisam nesen saņēma atzinību par veiksmīgo, HistoryChannel producēto miniseriālu „TheBible”,kurš ieņem pirmo vietu 2013. gada jauno televīzijas šovu topā. „Tik jauki būt Soltleiksitijā!” teica Roma Dovnija, kura desmit gadus pavadīja Jūtas štatā, filmējoties seriālā „Touchedbyan Angel”, „Man šeit ir tik daudz labu draugu, un ir labi būt atpakaļ.”

Bible Week Downey

Aktrise Roma Dovnija

Pēc sākuma lūgšanas, kuru teica svētais tēvs Gregorijs Džonsons (Gregory Johnson) no Jūtas kristīgo draudžu apvienības „StandingTogether”, elders D. Tods Kristofersons no Divpadsmit apustuļu kvoruma Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas vārdā sveica visus sanākušos, sakot: „Mēs pievienojamies daudzu citu ticību pārstāvjiem, paužot mīlestību un pateicību par Bībeli, kura jau vairāk nekā 150 gadus tikusi citēta no šīs kanceles.” Viņš pauda nožēlu par to, ka Dieva vārds mūsdienu sabiedrībā tiek „marginalizēts” un „pārāk bieži ignorēts, atzīstot to par maznozīmīgu vai nepraktisku”.

Bible Week Christofferson

Elders D. Tods Kristofersons no Divpadsmit apustuļu kvoruma

„Tas, kas reiz bija pieejams tikai garīdzniekiem rūpīgi pārrakstīta eksemplāra veidā, tagad ir pieejams ikvienam cilvēkam visā pasaulē, kurš var lasīt to ar plaukstas lieluma ierīces starpniecību,” piebilda eldersKristofersons. Viņš teica, ka Bībeles mācības „galu galā aizvedīs mūs pie Kristus un palīdzēs iegūt glābšanu”.

Bible Week Baltimore Choir

Sanākušie bija sajūsmā par jauniešu kori „SingingSensations” no Baltimoras, Mērilendas štata.© 2013 byIntellectualReserve, Inc. Visas tiesības saglabātas.

Starpkonfesionālajā koncertā uzstājās kantors Emanuēls C. Perlmens (Emanuel C. Perlman)no Baltimoras, jauniešu koris „SingingSensations” no Baltimoras iekšpilsētas, Soltleiksitijas gospeļu koris un divi kori no vietējām universitātēm: dziedātāji no Soltleiksitijas Universitātes institūta un Brigama Janga universitātes. Noslēdzot koncertu, vairāki mūziķi vienojās dziesmā „Tas Kungs ir Mans Gans”.

Bible Week Institute Choir

Dziedātāji no Brigama Janga universitātes

KantorsPerlmenspauda prieku par iespēju dziedāt kopā ar Mormoņu Tabernakla kori ceturtdienas vakara mēģinājumā, sakot: „Esmu to vēlējies jau kopš piecu gadu vecuma.”

Bible Week Cantor

Kantors Emanuēls K. Perlmens no Baltimoras, fonā dziedātāji no Soltleiksitijas Universitātes institūta

Trīs dienu ilgā apmeklējumā uz Soltleiksitiju bija ieradies arī svētais tēvs doktors Els Hātavejs (Al Hathaway), Apvienoto Baptistu baznīcas vecākais mācītājs, kurš priecājās par iespēju dzirdēt jauniešu kora „SingingSensations” atraktīvo uzstāšanos. Jauniešiem ar aplausiem pievienojās daudzi sanākušie, un viņu uzstāšanās tika novērtēta ar skaļām ovācijām. „Mūs pašos pamatos vieno tas, ka mēs izprotam, cik svarīga un nozīmīga loma ir mīlestībai,” pēc sestdienas uzstāšanās teica doktors Hātavejs.

Bible Week audience

Sanākušos priecēja dziesmas un Svēto Rakstu lasījumi

Doktora Hātaveja un Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas vadītāju sadraudzība aizsākās pirms pieciem gadiem Nacionālās Bībeles asociācijas ietvaros. Šīs attiecības veidojās, pateicoties pozitīvajai starpkonfesionālajai sadarbībai Baltimorā. KregsHalsijs (CraigHalsey), Baltimoras Mērilendas staba prezidents, pievienojas doktora Hātaveja viedoklim, sakot, ka šajā pasākumā varēja just „lielu vienotību”.

Bible Week  Downey Burnett

Roma Dovnija ar vīru Marku Burnetu

Pirms uzstāšanās aizkulisēs Roma Dovnija un Marks Burnets atklāja, cik ļoti iemīļojuši Bībeli. „Mēs zinām, ka tā ir grāmata, kura maina cilvēku dzīvi,” teica Roma, „es uzaugu ļoti ticīgā ģimenē un kopš tā laika visu savu dzīvi esmu mīlējusi Jēzu. Man bija liels gods visus šos gadus, kurus strādāju CBS, tēlot eņģeli, kas ik nedēļas sludina Dieva mīlestību 20 miljoniem cilvēku.”

Bible Week Glickstein

Nacionālās Bībeles asociācijas prezidents Ričards Glikšteins

Viena no Bībeles rakstvietām, kuru viņi nolasīja, bija 23. psalms, kam, kā skaidroja Roma, viņu acīs ir īpaša nozīme, jo viņi to lasījuši savu vecāku bērēs. „Mēs esam ļoti pateicīgi savai ticībai, jo zinām, ka nāve ir tikai sākums. Šonakt es pieminēšu savus vecākus, un zinu, ka Marks domās par savu mammu,” viņa teica.

Bible Week SLC Mass Choir

Soltleiksitijas gospeļu koris

Marks piebilda, ka daudzi domājuši – Bībeles video un filma apdraudēs viņu turpmāko karjeru Holivudā. „Taču patiesībā notika pretējais,” viņš teica, „cilvēkiem ļoti patīk Bībeles video. Tos skatās 100 miljonu amerikāņu.Šonedēļ Bībeles video ierindojās pirmajā vietā Honkongā.”

Bible Week Tia Thomas

Tija Tomasa (TiaThomas) citē iegaumētos Bībeles pantus

Nacionālā Bībeles asociācija, kuras mērķis ir „mudināt visus lasīt Bībeli un veicināt izpratni par Bībeles nozīmi visā valstī, kā arī katra atsevišķi indivīda dzīvē”, katru gadu izvēlas jaunu gadskārtējā pasākuma norises vietu. Šogad asociācija nominēja Soltleiksitiju, piešķirot tai 2013. gada Bībeles pilsētas statusu.

Bible Week Pamela Atkinson

Sabiedriskā aktīviste Pamela Atkinsone (Pamela Atkinson)

Nacionālā Bībeles nedēļa šogad tika atzīmēta no 2013. gada 24. novembra līdz 1. decembrim, un visi svarīgākie svētku pasākumi notika Soltleiksitijā. Svētku nedēļas gaitā tika atzīmēta Nacionālā Bībeles diena, kura šogad notika Jūtas štataKapitolija aulā. Svētos Rakstus lasīja Jūtas mērs Gerijs R. Herberts (Gary R. Herbert), RendijsRigbijs (RandyRigby) no Jūtas„Jazz” basketbola kluba, elders S. Gifords Nīlsens no baznīcas Septiņdesmitajiem un rabīns Frederiks L. Vengers (Frederick L. Wenger), kā arī vēl citi politiķi, garīdznieki, uzņēmēji un sabiedrībā pazīstami cilvēki. Katrs dalībnieks nolasīja 15 līdz 20 iemīļotākos pantus.

Bible Week Governor Herbert

Jūtas štata mērs Gerijs R. Herberts

Jūtas mērs nolasīja Lūkas 10:25-37 jeb līdzību par labo samarieti.  „Man šķiet, ka mums vajadzētu veltīt nedaudz vairāk laika Bībeles lasīšanai,” viņš teica, „tā ir karte, kura rāda ceļu.”Elders Nīlsens Kapitolija aulā nolasīja Efeziešiem 6:1-20.

Bible Week Gifford Nielsen

Elders S. Gifords Nīlsens no baznīcas Septiņdesmitajiem

Ričards Glikšteins no Nacionālās Bībeles asociācijas pateicās elderam Nīlsenam par sestdienas vakara koncerta organizēšanu Tempļa skvērā. „Man bija liels prieks šeit atrasties,” viņš teica. Glikšteins bija iepriecināts arī par Jūtas mēra entuziasmu un vēlmi lasīt Bībeli, kā arī par laipno sagaidīšanu Jūtā.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.