Ziņu izlaidums

Uz ģimenes vēstures konferenci RootsTech 2018 ierodas tūkstošiem apmeklētāju

Prezidents Oukss ar sievu stāsta par savu ģimenes vēsturi pasaules mēroga auditorijai

Prezidents Dalins H. Oukss no Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas Augstākā prezidija, līdz ar savu sievu Kristenu, bija galvenie runātāji Ģimenes vēstures dienas pasākumā, kas norisinājās ģimenes vēstures konferences RootsTech 2018 ietvaros.

 

„Mēs visi ietilpstam Dieva, mūsu Debesu Tēva, varenajā ģimenē,” teica prezidents Oukss, „mēs aicinām visus iesaistīties lielākajā ģimenes vēstures pasākumā FamilySearch, kas vieno ģimenes no visas pasaules.” „FamilySearch var kalpot par svētu kanālu, kas savieno mūs ar debesīm,” piebilda māsa Ouksa, „mūsu ģimenes vēstures izpēte, apvienojumā ar patieso mācību, ir iespaidīgs tandēms, kas pavisam dabiski vedina doties uz templi.”

Gadskārtējais pasākums piesaistīja gan iesācējus, gan pieredzējušus ģenealogus no Amerikas Savienotajām Valstīm un daudzām citām valstīm. Šī gada moto bija „Savienošanās, piederība”. Toms Rīds, pasaules mēroga programmas FamilySearch starptautiskā informatīvā dienesta vadītājs, pastāstīja, ka konferences apmeklētājiem ir tikusi dota iespēja sazināties ar saviem brālēniem un māsīcām, izmantojot FamilySearch ģimenes koka lietotni. „Mēs gribam, lai cilvēki šajā konferencē varētu tik tiešām iepazīt cits citu, iesaistoties ģimenes vēstures darbā un veidojot kontaktus,” teica Rīds.

Galveno runātāju vidū bija Stīvs Rokvuds, FamilySearch starptautiskā dienesta izpilddirektors; Henrijs Luiss Geits, jaunākais, Alfonsa Fletčera Universitātes profesors un Hatčinsa centra Afrikāņu un afroamerikāņu izpētes programmas direktors no Hārvarda Universitātes; kā arī Skots Hamiltons – olimpiskās zelta medaļas ieguvējs, kurš uz galvenās skatuves dalījās stāstos no savas piedzīvojumiem bagātās dzīves.

Hamiltons teica: „Mana šīsdienas vēstījuma galvenā būtība ir tas, ka ģimene nav saistīta tikai ar asinsradniecību. Ģimenē ietilpst visi, kuri šobrīd ir jūsu dzīvē un gādā par jums – tie, kuri tajā ienāk, kad no tās aizgājuši vecāki. Visi, kuri rūpējas par jūsu vajadzībām un gādā par jums katru jūsu dzīves dienu. Tā ir ģimene.”

Ģimenes vēstures izpētes entuziasti apmeklēja vairāk nekā 200 konferences sesijas, kas tika noturētas četru dienu laikā. Konferences laikā apmeklētājiem bija iespēja aplūkot jaunievedumu ekspozīciju un vairāk nekā 200 dažādus displejus, kas bija izvietoti plašajā izstāžu zālē.

Konference noslēdzās sestdienas vakarā ar muzikālu iestudējumu „Mana ģimene, mans mantojums”. Šo iestudējumu, kura laikā tika izrādīts uzvedums „Luz de Las Naciones” (Tautu gaisma), varēja noskatīties Tempļa skvēra Konferenču centrā. Vairāk nekā 1000 uzveduma dalībnieku iepazīstināja sanākušos ar latīņamerikāņu, afrikāņu un eiropiešu kultūru. Pasākuma ietvaros sanākušajiem uzstājās arī modernās mūzikas izpildītāji, kuru vidū bija Alehandro Melecijo. „Viena no manām dziesmām ir „Atceries mani”, jo šajā pasākumā mēs pievēršamies ģimenes mantojumam – tam, kas mēs esam un no kurienes mēs nākam. Manuprāt, šis vēstījums, vismaz man, ikreiz nozīmē parādīt to, ka mēs esam vienoti – ka mēs visi esam viena, liela ģimene, neatkarīgi no mūsu izcelsmes, un mums visiem ir sava vieta šeit, lai no kurienes mēs būtu nākuši.”

Dulče Bendžamina – iestudējuma „Mana ģimene, mans mantojums” koordinatore, horeogrāfe un dejotāja – raugās uz šo programmu no dažādiem skatpunktiem. „Cilvēkiem ir daudz saistošāk paraudzīties uz citu kultūru, redzot dejas, skaistus kostīmus un dažādu vecumu māksliniekus,” skaidro Bendžamina, „jūs redzēsiet bērnus, jūs redzēsiet vecvecākus, kuri dejo kopā ar ģimeni. Un man šķiet, ka tā arī ir šīs programmas būtība – saliedēt ģimenes, redzot to, kādas tās ir tagad un kādas tās ir bijušas agrāk.”

Kostīmu māksliniece Denīze Garsija ir darbojusies pie uzveduma „Luz de Las Naciones” jau daudzus gadus. Un, kaut arī šo uzvedumu sponsorē Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus  Baznīca, viņa aicina, lai šāda veida programmās iesaistītos ikviens, neatkarīgi no vecuma un apstākļiem. „Mēs vēlamies parādīt sabiedrībai, … ka jums nav jābūt piederīgiem šai Baznīcai, lai varētu piedalīties šajā uzvedumā. Jums vienkārši ir jābūt vēlmei – dalīties ar visiem pārējiem savos talantos.”

Uzvedumu „Luz de Las Naciones” var noskatīties vietnē lds.org/latino2018, kur tas pieejams angļu, spāņu un portugāļu valodā. Ģimenes vēstures konferences vispārējo sesiju, kā arī citu saistīto pasākumu ierakstus var noskaties mājaslapā www.rootstech.org.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.