Tematiskais raksts

Veselīgi ieradumi

Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas locekļi ir zināmi sava veselīgā dzīvesveida dēļ. Veselības plānu ģimenei pirmo reizi 1833. gadā pierakstīja prezidents Džozefs Smits, un viņš to atklāja agrīnajiem Baznīcas locekļiem kā Dieva atklāsmi. Šodien Pēdējo dienu svētie šīs veselības vadlīnijas dēvē par „Gudrības Vārdu” (Mācības un Derību 89. nodaļa).

Šis veselības likums ietver tādus norādījumus kā nelietot alkoholiskos dzērienus, nesmēķēt un nekošļāt tabaku, un nelietot „karstus dzērienus” — tas attiecināms uz tēju un kafiju. Īpaši ieteicami ir „vērtīgie augi”, tajā skaitā augļi un graudi. Gaļa jālieto atturīgi. Baznīca par veselības likuma pārkāpumu uzskata arī nelegālu, legālu, recepšu vai valsts kontrolētu zāļu nepareizu lietošanu.

„Vairāk kā pirms simts gadiem … izdotais veselības likums tieši atspoguļo tās rekomendācijas, kuras pašlaik dod zinātnieki, lai uzlabotu veselību un saglabātu veselības kvalitāti,” saka Teds Adams, filozofijas zinātņu doktors, PDS Slimnīcas Fitnesa institūta programmas direktors Soltleiksitijā.

14 gadus ilgs Kalifornijas Universitātes, Losandželosā, pētījums, kas tika pabeigts 1997. gadā, pētīja 10 000 Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas locekļu mirstības rādītājus un veselības ieradumus Kalifornijā. Īpaši atklājumi: Baznīcas locekļiem, kuri stingri ievēroja veselības likumu, bija viens no zemākajiem onkoloģisko un kardiovaskulāro slimību mirstības rādītājiem ASV — aptuveni uz pusi mazāks par vidējo rādītāju. Pētījumā arī noteica, ka Baznīcas locekļiem, kuri ievēroja šo likumu, paredzamais dzīves ilgums bija par astoņiem līdz 11 gadiem garāks nekā vidēji iedzīvotājiem ASV.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.