Ziņu izlaidums

Vispārējā konference pulcina miljoniem ticīgo

Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas konferences, kuras tiek noturētas ik pēc pus gada un pārraidītas no Soltleiksitijas Konferenču centra, pulcina miljoniem ticīgo. Konferenču centrā pulcējas 21 000 klausītāju, taču kopējā auditorija ir mērāma miljonos –baznīcas locekļi un interesenti pulcējas pie televīzijas ekrāniem, klausās konferences translāciju ar radio vai interneta starpniecību, kā arī pulcējas uz tiešraidi baznīcas sanāksmju namos visā pasaulē.

Lai gan baznīcas vadītāji uzrunā lielas ļaužu masas, konference katram ir ļoti personīgs un individuāls notikums. Lai to īstenotu, baznīca izmanto vairāk nekā 800 tulku palīdzību, kuri darbojas Soltleiksitijā un citviet pasaulē, ļaujot šo divu dienu konferenci noklausīties kādā no 92 valodām. Baznīcas vēstījums ir šāds – ja kāds cilvēks vēlas noskatīties vai noklausīties konferenci savā valodā un baznīca var atrast tulku, tad šī iespēja tiks sniegta.

Jau kopš deviņdesmitajiem gadiem vispārējās konferences tiek translētas arī Latvijā. Šī pusgada vispārējās konferences skatīšanās visās draudzēs Latvijā latviešu un krievu valodā notiks 19. un 20. oktobrī (precīzu laiku un vietu skatīt šeit).

Aptuveni pirms 10 gadiem, iesvētot Konferenču centru, toreizējais baznīcas prezidents Gordons B. Hinklijs teica: “Šī ir unikāla un apbrīnojama celtne. Taču, plānojot un projektējot, mēs nedomājām par to, ka ceļam lielāko pielūgsmes vietu pasaulē. Mēs gādājām par to, lai apmierinātu savu cilvēku vajadzības.” Konferenču centra aprīkošana nebija vienīgais mērķis: “Mēs izejam ārpus Amerikas Savienoto Valstu un Kanādas robežām – būtībā mēs vēršamies pie cilvēkiem visā pasaulē,” teic prezidents Hinklijs.

Daudzi baznīcas vadītāji, kuri uzstājas vispārējā konferencē, savos norīkojumos apceļo visu pasauli. Viņi tiekas ar baznīcas locekļiem dažādās valstīs, tostarp arī Latvijā, un, gatavojoties konferencei, ņem vērā izaicinājumus un grūtības, ar kurām cilvēki sastopas. Viņi tiecas pēc iedvesmas, lai varētu vērsties pie tiem ar aktuālu un pacilājošu vēstījumu.

Savukārt, baznīcas locekļi tiecas pēc personīgas iedvesmas un Svētā Gara palīdzības, lai varētu izprast un piemērot vadītāju vēstījumus savā ikdienas dzīvē. Lai pilnībā izprastu, kā tās notiek un kā mācāsticīgi cilvēki, kuri cenšas iedziļināties Svētajos Rakstos un iedvesmotos sprediķos, to ir jāpiedzīvo.

Mormoņu skatījumā vispārējā konference ir pacilājošs notikums, kad miljoniem cilvēku pulcējas, lai uzklausītu sprediķus, reliģisku mūziku un paziņojumus. Taču visdziļākās, spēcinošākās un iedvesmas pilnākās domas cilvēki gūst, saņemot atbildes uz saviem personīgajiem jautājumiem un sajūtot īpašu vienotību ar Dievu un saviem ticības brāļiem.Šīs sanākšanas kopā ar miljoniem ticīgo, kuri vienoti tic savam Glābējam Jēzum Kristum, dod īpašu spēku un pamudinājumu turpināt sekot Kristus mācībām.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.