Ziņu izlaidums

Mormona Grāmatas video uzņemšana

Mormona Grāmatas video uzņemšana

Sākusies jaunu Mormona Grāmatas video uzņemšana. Jaunajās sērijās tiek izspēlēti vēstījumi par ticību Kristum. Mormona Grāmatas stāsti drīzumā tiks iemiesoti dzīvē, izspēlējot tos jaunās sērijās, kuras producējusi Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca.

Šobrīd jau ir uzsākti uzņemšanas darbi Jūtas štatā, un tiek plānots, ka kopumā šī projekta īstenošanai būs nepieciešami seši gadi.
Video uzņemšana notiek angļu valodā, un tajā piedalās vairāki pēdējo dienu svēto aktieri, seši direktori, 75 profesionāli darbinieki un tehniskie eksperti, kuri uzsāka šo projektu jūnija sākumā, pulcējoties pie Baznīcai piederošā Jeruzālemes uzņemšanas laukuma, kas atrodas Jūtas štata centrālajā daļā, Gošenas pilsētā. Šogad uzņemšanas darbi noritēs 35 dienas, un vairums no tiem tiks paveikti līdz jūlija beigām.


Turpmākā uzņemšana noritēs vairākās vietās.
Baznīcas vadītāji cer, ka Mormona Grāmatas vizualizēšana palīdzēs cilvēkiem tuvināties Dievam un
Jēzum Kristum, kā arī iedvesmos sākt dzīvot labāk. „[Šie video] dos … [skatītājiem] iespēju uzzināt
vairāk par Kristu un sajust Dieva mīlestību, jūtot līdzi stāstu varoņiem un iztēlojoties sevi viņu vietā, kā arī atklāt, cik varena doktrīna un mācības ir ietvertas šajā iedvesmotajā grāmatā,” skaidro māsa Reina I. Aburto – otrā padomniece Baznīcas vispārējās Palīdzības biedrības prezidijā un projekta vadošās komitejas locekle.

 
„Mormona Grāmata tik tiešām ir vēl viena liecība par Jēzu Kristu un līdz ar to arī mūsu ticības un
reliģijas pamats jeb noslēgakmens,” teic elders Kristofels Goldens no Septiņdesmitajiem, kurš
vienlaicīgi ir arī Baznīcas Priesterības un ģimenes departamenta izpilddirektors.

„Mēs producējam, uzņemam un izspēlējam šos video, cerot, ka tie vedinās cilvēkus izlasīt pašu grāmatu, lai gūtu dziļāku izpratni par redzēto,” skaidro elders Kims B. Klarks no Septiņdesmitajiem. „[Video sērijas] nekādā gadījumā neaizstās Mormona Grāmatas lasīšanu,” piebilst Blēra Treū, kura vada pirmo
divu sēriju uzņemšanas darbus. „Mēs vēlamies, lai šie [video] ir izklaidējoši. Mēs vēlamies, lai tie ir
saistoši. Mums vienkārši ir cits mērķis. Mēs cenšamies pavēstīt ļoti svarīgu stāstu ar ikoniskiem
varoņiem, kurus mēs visi zinām un esam iemīļojuši, un mēs cenšamies to paveikt tā, lai uzrunātu
skatītājus.”

„Šo projektu patiesi var dēvēt par Svēto Rakstu iemiesošanu dzīvē,” atklāj režisors Ārons Merrels. „Tie ir stāsti par reāliem cilvēkiem. Viņi ir pieredzējuši patiesi grūtus laikus, īstenus izaicinājumus, guvuši reālu pieredzi. Ir tik fantastiski redzēt, kā tas viss tiek sakopots [šajās sērijās], cik čakli strādā komanda un cik labi spēlē aktieri! Viņi īsteno šo projektu ar lielu dedzību un mīlestību.”

Mormona Grāmatas video uzņemšanā piedalās pamatīga vīriešu, sieviešu un bērnu komanda. „Gadās arī emocionāli brīži. Mēs neesam tikai cilvēki, kuri ir iegaumējuši tekstu,” skaidro aktieris Riks Meisijs, kurš tēlo Lehiju – sendienu pravieti, kas izveda savu ģimeni no Jeruzālemes. „Es esmu uzzinājis par Lehiju nesalīdzināmi vairāk nekā agrāk. Līdz šim es biju pieņēmis viņu kā pašu par sevi saprotamu, bet tagad, ņemot vērā to, ko Lehijam nācies pieredzēt, viņš ir kļuvis par vienu no maniem iemīļotākajiem praviešiem,” stāsta Meisijs. „Man ir radusies interese par viņu kā par cilvēku.”

Džeksons Vanderverkens debitē šajā filmā kā Lehija dēls Nefijs – ievērojamais Mormona Grāmatas
varonis. „Es it kā izdzīvoju šī cilvēka dzīvi, par kuru mēs nemitīgi lasām,” viņš teic. Tatuma Činikvija,
kura ataino Nefija sievu, piebilst: „Mēs radām kaut ko tādu, kam būs īpaša vieta daudzu cilvēku dzīvē, kaut ko tādu, par ko es esmu lasījusi kopš agras bērnības. Un tagad es to varu iemiesot dzīvē, padarot to īstenu un saistošu. … Es ceru, ka cilvēki varēs mācīties no šīs ģimenes.”

Savukārt māsa Aburto teic: „Šis projekts palīdzēs mūsdienu sievietēm iejusties to sieviešu dzīvē, kuras senajās dienās apspriedās ar vīriešiem, kopīgi ejot cauri pārbaudījumiem un mērojot personīgu ticības ceļu.”

Papildus galveno lomu atveidotājiem, 2017. gada uzņemšanas darbos piedalīsies vēl 150 aktieri, kā arī pieci kamieļi, četri ēzeļi, kazas, aitas un zirgi. Video veidotāji ir piestrādājuši pie tā, lai uzņemšanas vieta izskatītos autentiski, sagādājot rekvizītus un filmā redzamās lietas no dažādām pasaules malām.
„Te nav nekā krāšņa,” atklāj Bekija Sveisija, kura uzturas uzņemšanas laukumā, gādājot par aktieru
frizūrām un grimu. „Te ir karsts, un te ir čūskas un skorpioni, iespēja gūt apdegumus, vējš un paēnas trūkums, taču te tik un tā ir apbrīnojami.” Sīkāku informāciju par uzņemšanas norisi var gūt tiešsaistē.

Pirmos Mormona Grāmatas video tiek plānots parādīt 2018. gada rudenī. Kopumā tiek plānots atainot aptuveni 60 procentu Mormona Grāmatas nodaļu. Jaunie Mormona Grāmatas video līdzināsies „The Life of Jesus Christ Bible Videos” (Bībeles video par Jēzus Kristus dzīvi), kuru uzņemšana tika pabeigta 2016. gadā. Noslēdzoties Mormona Grāmatas stāstu filmēšanai, skatītājiem tiks piedāvātas 180 epizodes, no kurām katra ilgs 3–5 minūtes, kā arī 60 epizodes 10–20 minūšu garumā. Video tiks ierunāti vairākās valodās, un to veidotāji centīsies, cik vien iespējams, pietuvināt filmas scenāriju Mormona Grāmatas oriģinālajam tekstam, pievienojot vien dažus dialogus, lai Svēto Rakstu stāsti būtu vieglāk uztverami.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.