Ziņu izlaidums

Paziņojums par Birmingemas Anglijas tempļa atrašanās vietu

Tā Kunga nams, par kuru tika paziņots 2022. gadā, palīdzēs vietējiem svētajiem vairot viņu „garīgo inerci".

Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas Augstākais prezidijs ir paziņojis par Birmingemas Anglijas tempļa atrašanās vietu. Templis tiks uzcelts 2,7 ha lielā teritorijā šādā adresē: 185-187 Penns Lane, Sutton Coldfield, Birmingema, Anglija.

<p>Birmingemas Anglijas tempļa atrašanās vieta.</p>
Birmingemas Anglijas tempļa atrašanās vieta.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Tiek plānots uzcelt vienstāvu templi aptuveni 1000 kvadrātmetru (10 800 kvadrātpēdu) platībā ar viesnīcu un sagaidīšanas telpām. Baznīcas prezidents Rasels M. Nelsons par templi paziņoja Baznīcas konferencē 2022. gada aprīlī. „Pozitīvā, garīgā inerce vairojas, kad mēs pielūdzam Dievu templī un padziļinām savu izpratni par tur saņemto svētību iespaidīgo vērienu un dziļumu,” teica pravietis. „Es lūdzu jūs pretdarboties pasaulīgajiem ceļiem, pievēršoties mūžīgajām tempļa svētībām. Tur pavadītais laiks dāvā svētības visai mūžībai,” viņš teica, kad paziņoja par 17 jauniem tempļiem, tostarp Birmingemas Anglijas templi.

Jēzus Kristus atjaunotā evaņģēlija sludināšana Lielbritānijā aizsākās 1837. gadā, kad misionāri, tostarp divi Divpadsmit apustuļu kvoruma locekļi, sāka mācīt Prestonā. 19. gs. no Lielbritānijas emigrēja vairāk nekā 52 000 pievērsto, lai pievienotos Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas galvenajai kopienai Amerikas Savienotajās Valstīs. Līdz 1870. gadam gandrīz puse no Jūtas štata iedzīvotājiem bija britu imigranti.

Apvienotajā Karalistē ir trīs tempļi ― vēsturiskais Londonas Anglijas templis (iesvētīts 1958. gadā), Prestonas Anglijas templis (iesvētīts 1998. gadā) un Birmingemas Anglijas templis (izsludināts 2022. gadā). Birmingemas templis Anglijā būs trešais templis Apvienotajā Karalistē, kur ir gandrīz 187 000 baznīcas locekļu vairāk nekā 315 draudzēs un bīskapijās.

Detalizēts tempļa projekta plāns vēl tiek izstrādāts. Sīkāka informācija, piemēram, par eksterjera dizainu un būvdarbu uzsākšanas datumu, tiks publiskota vēlāk. Projekta vadītāji turpina strādāt ar vietējām amatpersonām pie tempļa provizoriskajiem plāniem, gatavojoties būvdarbiem.

Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas locekļi tempļus uzskata par „Tā Kunga namu”, kā arī par vissvētākajām pielūgsmes vietām uz Zemes. Tempļi atšķiras no Baznīcas sanāksmju namiem jeb dievnamiem. Visi ir laipni aicināti apmeklēt svētdienas dievkalpojumus un citus pasākumus pārējās nedēļas dienās vietējos sanāksmju namos. Tomēr tempļu galvenais nolūks ir uzticīgiem Baznīcas locekļiem dot iespēju piedalīties svētos priekšrakstos, piemēram, laulībās, kas uz visiem laikiem apvieno ģimenes.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.