Ziņu izlaidums

Templis Romā liecina par Baznīcas izaugsmi Eiropā

Gerry Avant, Baznīcas ziņu redaktors

 

Romas tempļa celtniecība turpinās. Šis projekts ir kļuvis par vienu no ievērojamākajiem un apspriestākajiem baznīcas celtniecības projektiem Eiropā.

rome italy 450x480 CU101008 jlm02 Rome

Prezidents Tomass Monsons izziņoja par šī tempļa celtniecības plāniem 2008. gada 24. oktobrī, vispārējās konferences laikā. 2010. gada 23. oktobrī viņš iesvētīja celtniecības vietu, piedaloties celtniecības uzsākšanas svinībās.

„Liela daļa sastatņu jau ir novāktas, lai atklātu skatam šī skaistā tempļa siluetu,” teica elders Viljams R. Volkers (William R. Walker), no Septiņdesmitajiem, kurš strādā par Tempļa celtniecības departamenta izpilddirektoru. Viņš darīja zināmu, ka tempļa iesvētīšanas diena vēl nav noteikta, bet tas varētu notikt 2015. gadā.

Romas templis tiek celts 6 hektāru lielā platībā, kas atrodas Via de Settebagni 376, pilsētas ziemeļaustrumos. Ēka būs patiešām iespaidīga — augstākā tempļa smaile kopā ar eņģeļa Moronija statuju stiepsies gandrīz 50 metru augstumā. Tās celtniecībai galvenokārt tiek izmantots betons, bet fasādei izmantots Bianco Sardo granīts, kas iegūts un apstrādāts turpat Itālijā. Grīdām, iekšējai sienu apdarei un citām virsmām tiks izmantots galvenokārt Perlato Svevo marmors no Itālijas. Iekštelpās tiks izvietoti skaisti, dekoratīvi paklāji, gleznas, stikla vāzes un krāšņi ornamenti. Tempļa celtniecības departamenta vadītāji atklāj, ka celtniecības gaitā tiek domāts arī par apkārtējo ainavu. Notiek ainavas labiekārtošana, papildus apkārt augošajām priedēm tiek stādīti olīvkoki un veidoti gājēju celiņi.

Romas templis ir kļuvis par apliecinājumu baznīcas izaugsmei Eiropā, taču elders Volkers ar apbrīnu vēro pieaugošo tempļu skaitu visā pasaulē. Viņa bērnu dienās baznīcai bija tika 10 tempļu, tagad iesvētīti jau 143.

„Kad man bija 11 gadu, mūsu bīskapijas Sākumskolas prezidente teica, ka viņa vēlētos, lai līdz Sākumskolas pabeigšanai mēs iegaumētu 13 Ticības apliecinājumus un visu toreizējo baznīcas tempļu nosaukumus un atrašanās vietas,” viņš stāsta. „Šobrīd es nespētu nosaukt visus baznīcas tempļus, pat kā Tempļu celtniecības departamenta izpilddirektors.”

„Tā Kunga darbs iet uz priekšu visā pasaulē,” saka elders Volkers, „kopš 2008. gada 3. februāra, kad prezidents Monsons kļuva par baznīcas prezidentu, viņš ir nepagurstoši apceļojis visu pasauli un tempļiem nepārprotami ir svarīga vieta viņa darbā un kalpošanā. Viņš ir iesvētījis tempļus visā pasaulē — no Sebu salas Filipīnās līdz pat Kijevai Ukrainā.”

„Kad vien satieku pēdējo dienu svētos, jau pēc dažām minūtēm kāds no viņiem apvaicājas par Romas tempļa celtniecību Itālijā,” atklāj elders Volkers. Pēc tam viņš piebilst, ka katrs templis, neatkarīgi no tā atrašanās vietas, apmēriem, arhitektūras un iekārtojuma, ir svarīgs. „Katrs no tiem ir Tā Kunga nams,” viņš saka, „un katrs no tiem vēsta, ka pastāv mūžīgā dzīve, ka mīlošais Debesu Tēvs ir nodrošinājis ceļu, kā mēs varam mūžīgi būt kopā ar savu ģimeni.”

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.