Sitestest01.jpg
Ziņu izlaidums

Jēzus Kristus Baznīcai tiek nodota atbildība un īpašumtiesības uz svētām vietām un vēsturiskiem dokumentiem

Baznīca ir ieguvusi Kērtlandes templi, vēsturiskās ēkas Navū un Džozefa Smita Bībeles tulkojuma manuskriptus

Otrdien, 2024. gada 5. martā, tika publicēts baznīcas „Kristus kopiena” (Community of Christ) un Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas kopīgs paziņojums. Angļu valodā ir izdota lapa Biežāk uzdotie jautājumi un Pielikums.

Šodien, otrdien, 2024. gada 5. martā, Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca, vienojoties par naudas summu, ir oficiāli saņēmusi atbildību un īpašumtiesības uz Kērtlandes templi, vairākām vēsturiskām ēkām Navū un dažādiem manuskriptiem un artefaktiem no baznīcas „Kristus kopiena” (Community of Christ). Mums ir kopīga interese un cieņa pret šīm vēsturiskajām vietām un priekšmetiem, un mēs esam apņēmušies tos saglabāt nākamajām paaudzēm.

Diskusijas, kuru rezultātā tika noslēgts šis nozīmīgais līgums, sākās 2021. gada jūnijā. „Šī aktīvu apmaiņa ir nozīmīga mūsu baznīcai,” sacīja Stīvens M. Vīzijs, Kristus kopienas prezidents. „Izmantojot finansējumu no pieaugošajiem dāvinājumiem, Kristus kopienai būs lielākas iespējas īstenot mūsu misijas prioritātes visā pasaulē, tostarp turpināt īstenot mūsu tempļa Independencē, Misūri štatā, dievišķi paredzētos mērķus.”

„Mēs esam dziļi pagodināti saņemt šīs svētās vietas, dokumentus un artefaktus savā pārvaldībā,” sacīja Rasels M. Nelsons, Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas prezidents. „Mēs pateicamies mūsu draugiem no Kristus kopienas par viņu lielajām rūpēm un līdzšinējo sadarbību šo vēsturisko dārgumu saglabāšanā. Mēs esam apņēmušies darīt to pašu.”

Kērtlandes templis paliks kā vēsturiska ēka. Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca plāno to atkārtoti atvērt 2024. gada 25. martā publiskām bezmaksas ekskursijām. Tāpat Smitu ģimenes māja, savrupmāja un sarkano ķieģeļu veikala ēka Navū arī tiks atvērtas apmeklētājiem 2024. gada 25. martā, un tās būs bez maksas pieejamas visu gadu. Sīkāka informācija par darījumu, aktīviem un citiem līgumā iekļautajiem priekšmetiem tiks sniegta tuvākajā laikā.

Vēsturiskais darījums uzsver mūsu ilggadējos centienus saglabāt reliģisko un kultūras mantojumu un veicināt attiecīgās izaugsmes un kalpošanas iespējas pasaulē.

Kristus kopiena ir starptautiska reliģiska kopiena, kuras mērķis ir veicināt autentisku saikni cilvēku starpā un ar Dievu. Tā cenšas atjaunot Kristus mieru uz Zemes un cīnīties pret netaisnīgām sistēmām, kas mazina cilvēka vērtību. Kristus kopiena apliecina katra cilvēka nemainīgo vērtību un nodrošina vietu, kur būt piederīgiem, mīlētiem un novērtētiem, garīgi augt un atklāt mērķi, kas var mainīt dzīvi un kopienas.

Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca, pasaules mēroga ticība, māca, ka mūsu Debesu Tēvs un Viņa Dēls Jēzus Kristus mūsu dienās atkal ir aicinājuši dzīvu pravieti un atjaunojuši priesterības pilnvaras un derības, lai svētītu ģimenes un cilvēkus ar prieku. Baznīcas locekļi cenšas dzīvot pēc Jēzus Kristus evaņģēlija un dalīties tajā, rūpēties par tiem, kam ir vajadzīga palīdzība, un apvienot ģimenes uz mūžību. Viņi augstu vērtē Mormona Grāmatu un Bībeli kā Svētos Rakstus.

Stila ceļveža piezīmes:Izmantojot rakstu par Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcu, lūdzu, pirmajā norādē izmantojiet Baznīcas pilno nosaukumu. Lai iegūtu vairāk informācijas par Baznīcas nosaukuma izmantošanu, ejiet uz mūsu tiešsaistes Stila ceļvedis.